Avioni i Mbretëreshës Elizabeth bën ulje të detyrueshme

Avioni i Mbretëreshës Elizabeth u detyrua të ndërpresë uljen e tij për shkak të motit të keq të martën.

Mbretëresha 96-vjeçare u përfshi në panik në ajër në bordin e një avioni me 13 vende, i cili po e çonte atë nga Aberdeen në Londër, përpara festimeve të saj të Jubileut Platinum.

Sipas gazetës The Sun, piloti u përpoq të ulte avionin, por u detyrua të kthehej në qiell disa sekonda përpara se të ulej për shkak të një kombinimi rrufeje, shiu dhe breshëri.

Sidoqoftë, piloti arriti të ulte avionin në herën e dytë të përpjekjes, pasi Mbretëresha mbërriti pranë shtëpisë së saj në Windsor përpara se të largohej me një automjet 4×4.

Ndërkohë, Mbretëresha e cila është monarku britanik më jetëgjatë i të gjitha kohërave, ripohoi angazhimin e saj për të vazhduar të shërbejë në fillim të këtij viti.

Edhe pse ajo nuk ishte në gjendje të merrte pjesë në shërbimin e Ditës së Komonuelthit në Westminster Abbey në mars, ajo përsëri theksoi përkushtimin ndaj rolit të saj.

Në një deklaratë, ajo tha: “Në këtë vit të jubileut tim Platinum, më ka dhënë kënaqësi të rinovoj premtimin që kam bërë në vitin 1947, se jeta ime do t’i kushtohet gjithmonë shërbimit.

“Sot, është shpërblyese të vëzhgosh një Commonwealth modern, të gjallë dhe të lidhur që ndërthur një pasuri të historisë dhe traditës me përparimet e mëdha sociale, kulturore dhe teknologjike të kohës sonë. Fakti që Komonuelthi qëndron gjithnjë e më i lartë është një meritë për të gjithë ata që kanë qenë përfshirë.”

Monarku foli gjithashtu për Commonwealth si një “familje kombesh”, duke shtuar se “vazhdon të jetë një pikë lidhjeje, bashkëpunimi dhe miqësie”.

Deklarata e saj vazhdoi: “Është një vend për t’u bashkuar për të ndjekur qëllimet e përbashkëta dhe të mirën e përbashkët, duke i ofruar të gjithëve mundësinë për të shërbyer dhe për të përfituar.

“Në këto kohë testimi, shpresoj që ju të mund të merrni forcë dhe frymëzim nga ajo që ndajmë, ndërsa punojmë së bashku drejt një të ardhmeje të shëndetshme, të qëndrueshme dhe të begatë për të gjithë.”