Australia tërheq njohjen e Jerusalemit Perëndimor si kryeqytet të Izraelit

Australia ka kthyer mbrapsht vendimin e marrë katër vjet më parë për të njohur Jerusalemin Perëndimor si kryeqytet të Izraelit. Vendimi i Kanberras, i vitit 2018, ka dëmtuar paqen dhe e ka vendosur Australinë jashtë hapit të shteteve tjera, ka thënë ministrja e Jashtme australiane.

Ajo ka theksuar se Australia mbetet “mike” e Izraelit.