Australia dhe Zelanda e Re, 11 milionë dollarë ndihmë për Turqinë dhe Sirinë

Udhëheqësit e Australisë dhe Zelandës së Re njoftuan një ndihmë prej 11.5 milionë dollarrësh për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri.

Gjatë një konference të përbashkët shtypi në Canberra të martën, kryeministri australian Anthony Albanese tha se vendi do të sigurojë një ndihmë fillestare prej 10 milionë dollarësh humanitare përmes Kryqit të Kuq, Gjysmëhënës së Kuqe dhe agjencive humanitare.

Kryeministri i Zelandës së Re Chris Hipkins, i cili është në vizitën e tij të parë shtetërore në Australi, tha se Ëellington do të kontribuojë me 1.5 milionë dollarë.

Në një deklaratë të martën, Ministrja e Jashtme e Zelandës së Re Nanaia Mahuta tha se “kontributi humanitar do të mbështesë ekipet nga Gjysmëhëna e Kuqe Turke dhe Gjysmëhëna e Kuqe Arabe Siriane për të ofruar ndihma thelbësore si furnizime ushqimore, tenda dhe batanije dhe për të ofruar ndihmë mjekësore, psikologjike dhe mbështetje.”

M.H/ TiboNews*