ASOS paralajmëron rritje shitjesh

Firma britanike e modës ASOS paralajmëroi  se  fitimi i vitit nuk mund të arrijë në atë çka ata parashikonin. Kjo erdhi si pasojë e shitjeve më të dobëta se parashikimet e gushtit.

ASOS fajësoi presionin mbi konsumatorët e goditur nga inflacioni dhe fillimin e ngadaltë të blerjeve në vjeshtë/dimër.

Pronari i Primark paralajmëroi se të ardhurat e disponueshme të klientëve të tij ishin në rënie. Dhe se kostot më të larta do të shtrydhnin fitimin e saj në vitin e ardhshëm financiar.

Aksionet në ASOS u rritën me mbi 1% në marrëveshjet e hershme, por kanë humbur rreth 78% gjatë 12 muajve të fundit. Kompania tha se shitjet e matura në monedhë konstante për vitin, deri në fund të gushtit do të rriteshin me rreth 2%. Kjo ishte nën konsensusin e tregut dhe udhëzimet e kompanisë.

ASOS tha se vazhdojnë të jenë të kujdesshëm në lidhje me perspektivën për shpenzimet e konsumatorit, por po menaxhojnë biznesin për mjedisin aktual.