Asnjë rast me linë e majmunit në Shqipëri

Në vendin tonë nuk ka asnjë rast me linë e majmunit e cila ka vënë në alarm Organizatën Botërore të Shëndetësisë.

Sipas epidemiologut Artan Simaku , ISHP por edhe mjekët e kanë mundësinë e dignostikimit të lisë së majmunit.

Transmetimi nga njeriu tek njeriu që ndodh për herë të parë, e ka venë këtë sëmundje infektive në qendër të vëmendjes së shëndetësisë botërore. Deri më tani është përhapur në 30 shtete të botës, ende nuk dihet roli i transmetimit në rrugë seksuale.

Lija e majmunit zgjat rreth 4 javë dhe zakonisht ajo kalon lehtë.

*Tibo News