Artifact, aplikacioni që përzgjedh lajmet tanimë i disponueshëm

Artifact, aplikacioni i personalizuar për kurimin e lajmeve nga bashkëthemeluesit e Instagramit, nuk janë më në listën e pritjes. Aplikacioni mund të aksesohet në Apple App Store si dhe në Android. Duke filluar nga tani, nuk do të të duhet më një numër telefoni për të përdorur Artifact, përveçse nëse dëshiron të krijosh një llogari dhe të kalosh në një pajisje tjetër.

Përveç kësaj, ekipi i Kevin Systrom dhe Mike Krieger ka shtuar më shumë veçori, duke përfshirë një element social. Tani ekziston mundësia për të ngarkuar kontaktet tuaja për të parë nëse një artikull i caktuar ka pasur interes te miqtë tuaj.

Artifact mund të ketë provuar edhe Twitter-in për të parë se çfarë po lexojnë njerëzit që po ndiqni, por me Elon Musk duke kufizuar ashpër API-të e Tëitter, kjo mund të mos jetë më e zbatueshme.

Përfundimisht, Artifact do të ketë një mënyrë që përdoruesit të ndajnë dhe komentojnë artikujt në aplikacion. Versioni beta tashmë ka një furnizim Discover të gjërave që njerëzit po ndajnë. Natyrisht, përdoruesit mund të pëlqejnë dhe komentojnë ato artikuj të përbashkët.

Aplikacioni tani ka një veçori statistikore që vizualizon kategoritë që keni lexuar më shpesh, si dhe botuesit që keni lexuar më shumë. Artifact po grupon artikujt në tema të përcaktuara më ngushtë. Ndërkohë, tani mund të tregoni kur nuk ju pëlqen një artikull ose botues dhe aplikacioni do t’ju tregojë më pak nga kjo. Është e mundur të bllokohen edhe ata që i publikojnë.