Ardhja e Elon Musk frikëson punonjësit e Twitter-it

Hyrja e Elon Musk në bordin e Twitter, ka bërë që disa punonjës të Twitter-it të jenë në panik për të ardhmen e agjencisë së mediave sociale.

Brenda orëve të zbulimit tronditës të kësaj jave se Musk, një “absolutist i fjalës së lirë”, i vetë-përshkruar, fitoi aksione të mjaftueshme për t’u bërë aksioneri më i lartë në Twitter, konservatorët filluan të vërshojnë në mediat sociale me kërkesën për kthimin e Donald Trump.

Presidenti i mëparshëm i SHBA-së u ndalua nga Fb dhe Twitter pas trazirave të 6 janarit në Kapitol për shkak të konsideratave rreth nxitjes së dhunës.

Me Musk në bord, stafi thotë se pikëpamjet e tij për moderimin mund të dobësojnë përpjekjet shumëvjeçare për ta bërë Twitter-in një vend të ligjërimit të shëndetshëm dhe për të lejuar lulëzimin e trollersave dhe sulmeve të turmës.

Megjithatë punonjës të ndryshëm me të cilët foli Reuters përmendën se përfshirja e Musk mund të ndihmojë në përshpejtimin e ritmit të funksioneve dhe lançimeve të fundit të produkteve dhe të ofrojë një perspektivë bashkëkohore si një konsumator energjik i Twitter.

Punëtorët përmendën se përfshirja e Musk mund të ndryshojë traditën e kompanisë në Twitter.

Musk është përballur me kritika të shumta për postimin e memeve që tallen me njerëzit transgjinorë.