Apple synon t`i japë fund përdorimit të metalit me karbon

Marka e njohur e teknologjisë Apple do të blejë grupin e parë të aluminit pa karbon në përmasa industriale. Përdorimi i aluminit pa karbon në iPhone shton përpjekjet për të reduktuar gjurmët e karbonit nga metali që përdoren shumë në veshjet e produkteve.

Prodhuesi i iPhone ka ndërmarrë hapa për të reduktuar përdorimin e tij të metalit me intensitet karboni që lëshon gazra të drejtpërdrejtë serë.

Shumë produkte me metal karboni të Apple kanë hasur në kundërshtimet e konsumatorëve, aktivistëve dhe investitorëve vetëm për shkak të ndikimit të tij mjedisor.

Apple bleu për herë të parë një grumbull më të vogël të metalit të prodhuar në laborator në 2019 nga Elysis, një sipërmarrje e përbashkët me bazë në Montreal. Ai kishte përdorur metalin në MacBook Pro, 16 inç.

Elysis fillimisht kishte planifikuar të komercializonte teknologjinë e saj, e cila përdor qeramike për të bërë aluminin dhe lëshon vetëm oksigjen.