Apple do të rrisë pagën për punëtorët amerikanë

Apple po rrit pagat e punëtorëve amerikanë për të luftuar inflacionin në rritje dhe nxitjet e sindikatave.

Në një email të mërkurën drejtuar punonjësve, kompania njoftoi planet për të rritur buxhetin e saj të përgjithshëm të kompensimit, duke rritur pagën fillestare në 22 dollarë në orë, një rritje prej 45% nga 2018.

Mbështetja dhe mbajtja e anëtarëve më të mirë të ekipit në botë na mundëson të ofrojmë produktet dhe shërbimet më të mira, më inovative për klientët tanë,” tha një zëdhënës i Apple në një deklaratë.

Inflacioni arriti në 8.3% në prill, norma më e shpejtë në më shumë se 40 vjet.

Shtojini kësaj papunësie të ulët, dhe punonjësit e teknologjisë po ndihen të guximshëm për të kërkuar punë me pagesë më të mirë dhe më fleksibël diku tjetër.

Në përpjekje për të ruajtur fuqinë punëtore ekzistuese, buxheti i zgjeruar i kompensimit i kompanisë do të plotësojë rritjen e pagave dhe çmimet speciale të dhëna gjatë vitit të kaluar.

Disa punëtorë, duke përfshirë punonjësit për orë në dyqane dhe AppleCare, do të marrin rishikimin e tyre vjetor dhe rritjen e pagave këtë verë.

Punonjësit e Apple po tregojnë gjithnjë e më shumë interes për t’u sindikuar.

Dyqanet e Apple në Gjeorgji, Maryland dhe Nju Jork u paraqitën për tre zgjedhjet e para të sindikatave në historinë e kompanisë.