Apple do të përmirësojë orët e punës

Kompania Apple do t’i bëjë oraret e punës për stafin e shitjes me pakicë fleksibël.

Kompania i tha stafit në disa dyqane se ndryshimet e orarit do të hyjnë në fuqi në muajt e ardhshëm, thuhet në raport, duke cituar punëtorët.

Ndryshimet do të përfshijnë zgjatjen e periudhës minimale kohore ndërmjet turneve në 12 orë nga 10 orë.

Javën e kaluar, prodhuesi i iPhone tha se do të rrisë pagën për punonjësit e saj amerikanë në 22 dollarë në orë ose më shumë.

Kompania me bazë në Kalifornia, e njohur për kulturën e saj të rezervuar, u kritikua vitin e kaluar në internet për kushtet e saj të punës nga disa punëtorë aktualë dhe të mëparshëm.

Në prill, punëtorët në dyqanin e Apple në Atlanta paraqitën një peticion për të mbajtur një zgjedhje sindikale, duke kërkuar të bëheshin dyqani i parë i kompanisë në SHBA që bashkohej me sindikalizmin mes një vale të aktivitetit të punës në firma të tjera të mëdha.

Ndërkohë, Microsoft tha të enjten se nuk do t’i rezistojë përpjekjeve për sindikalizimin e punonjësve të saj pasi njeh të drejtën e tyre ligjore për të zgjedhur për të formuar ose bashkuar një sindikatë.