Anglia në gjysmëfinalet e Euro 2024

Anglia dhe Zvicra barazuan me rezultat 1-1 pas 90 minutave dhe shtesave, ndaj fituesi u vendos pas gjuajtjes së penalltive, me anglezët që ishin më të saktë duke kaluar në gjysmëfinale.

Nga penalltitë më të saktë ishin Anglia që fituan me rezultat të përgjithshëm 5-3.

Anglia kaloi në gjysmëfinale, ku do të përballet me Holandën