Amerikanët nuk duan as Trump, as Biden

Një sondazh ka zbuluar se shumica e amerikanëve besojnë se lëvizja MAGA e Donald Trump po minon demokracinë.

Sondazhi u përfundua të mërkurën vetëm disa ditë pasi presidenti amerikan Joe Biden mbajti një fjalim duke sulmuar Trump dhe aleatët e tij republikanë.

Pesëdhjetë e tetë përqind e të anketuarve, duke përfshirë një në katër republikanë, thanë se lëvizja e ish-presidentit “Make America Great Again” po kërcënonte themelet demokratike të Amerikës.

As Biden nuk doli mirë në sondazh.

Pesëdhjetë e nëntë për qind e të të anketuarve thanë se fjalimi që ai bëri më 1 shtator duke sulmuar Trmp, vetëm do ta përçante më tej vendin.

Duke folur në Pensilvani, një fushë beteje kyçe elektorale, Biden u kishte kërkuar votuesve të refuzonin Trumpin dhe ekstremizmin.

Udhëheqësi demokrat po përpiqet të forcojë mbështetjen përpara zgjedhjeve kritike të mesmandatit të nëntorit, kur kontrolli i Kongresit nga partia e tij do të jetë në balancë.

Vetëm 39% e pëlqimit për sondazhin thanë se miratonin performancën e punës së Biden si president, një diferencë e vogël me nivelet më të ulëta që Trump kishte gjatë presidencës së tij.

 

*TiboNews