Amber Heard vuan nga çrregullime të personalitetit?

Një eksperte e dhunës së në çift, e thirrur për të dhënë dëshmi në padinë e Johnny Depp për shpifje kundër Amber Heard, ka dëshmuar vlerësimin e saj ndaj shëndetit mendor të Amber, dy diagnoza psikiatrike: çrregullim të personalitetit borderline dhe çrregullim të personalitetit histrionic.

Dëshmitarja e Depp, Shannon Curry, tha se diagnoza erdhi nga ekzaminimi i vlerësimeve të mëparshme psikologjike të Heard, shoqëruar me ekzaminimin e drejtpërdrejtë në dy raste, dhe pjesëmarrjen në një test të Inventarit Multifazor të Personalitetit të Minesotës (MMPI), një gjykatë në Aleksandri, Virxhinia, e dëgjuar të martën.

Curry tha se Heard, 36 vjeç, shfaqi një “prezantim reaktiv”, “tepër dramatik” dhe përdori fjalë si “magjike” dhe “të mrekullueshme” për të përshkruar ngjarjet.

Sado të sofistikuar, “të lezetshëm dhe vajzëror” që mund të paraqesin njerëz të tillë, tha Curry, ata “në të vërtetë mund të jenë shumë shkatërrues”, “dramatikë, të çrregullt dhe të paparashikueshëm” dhe të zotërojnë një “një shtysë themelore për të mos u braktisur, por edhe për të qenë në qendër të vëmendjes”.

Curry tha se çrregullimi i personalitetit kufitar përfaqësonte një personalitet të paqëndrueshëm, vigjilent ndaj refuzimit, me pak akses në vetërregullim dhe i karakterizuar nga “shumë zemërim, mizori ndaj njerëzve më pak të fuqishëm, të shqetësuar me imazhin, kërkimin e vëmendjes dhe të prirur ndaj fajit të jashtëm, shumë të zemëruar, të ndrydhur që mund të shpërthejë nga jashtë”.

Kushdo që përpiqet të ketë një marrëdhënie intime me një personalitet të tillë, tha Curry, ka të ngjarë të shndërrohet nga “idhujtar në hale”. Ishte tipike për personalitetet kufitare, shtoi ajo, të ishin “sulmues si partnerë. Ata do të bëjnë kërcënime duke përdorur sistemin ligjor, do të kërcënojnë se do të paraqesin një urdhër ndalimi, do të pretendojnë abuzim”.

Mjeku iu referua Raquel Pennington, një mësuese yoga dhe mike e Heard. Heard dyshohet se e goditi Penningtonin. Curry tha se njerëzit me personalitete borderline mund t’i zhvlerësojnë miqtë shpejt.

Dëshmia mbi vlerësimin mjeko-ligjor psikologjik të Heard, të cilën i pandehuri do të duhej të kishte pranuar ta transmetonte në gjykatë, erdhi gjatë ditës së nëntë të gjyqit në të cilin Depp po padit ish-bashkëshorten e tij për shpifje pasi ajo shkroi një artikull ku e përshkruan veten si një i mbijetuar i abuzimit në familje gjatë martesës së tyre. Depp, 58 vjeç, pretendon se Heard e ka abuzuar me të.