Amazon do të rrisë çmimet në Evropë 

Amazon do të rrisë çmimet për shërbimet e saj të shpërndarjes dhe transmetimit Prime në Evropë deri në 43% në vit.

Rritja e çmimeve, pas asaj që Amazon njoftoi për Prime në Shtetet e Bashkuara në shkurt, pasqyron presionin në rritje nga Wall Street ndaj shefit të ri ekzekutiv Andy Jassy për të mbështetur fitimin ndërsa inflacioni rritet dhe një rënie po afrohet.

  • Blerësit në Gjermani, tregu i dytë më i madh i Amazon pas Shteteve të Bashkuara, do të shohin që tarifat për një anëtarësim vjetor në Prime të rriten me 30%, në 89.90 euro (91.88 dollarë).
  • Tregu numër 3 i shitësit me pakicë, Mbretëria e Bashkuar, do të ketë një rritje prej 20%, në 95 paund (114,47 dollarë) në vit.
  • Faqet e Amazon që mbulojnë Spanjën, Italinë dhe Francën do t’i tarifojnë anëtarët e Prime midis 39% dhe 43% më shumë çdo vit.

Amazon përmendi “rritje të inflacionit dhe kostove operative”, si dhe ofrim më të shpejtë dhe më shumë përmbajtje për të transmetuar në deklaratat mbi rritjen e çmimeve

“Ne do të vazhdojmë të punojmë për të siguruar që Prime të ofrojë vlera të jashtëzakonshme për anëtarët,” tha një përfaqësues.

Amazon, pas fitimeve rekord nga blerjet nga shtëpia në pandemi, tani është në një program për uljen e kostove.
Ajo ka rritur çmimet edhe për disa tregtarë që shesin në platformën e saj.
Në maj, Amazon vendosi një shtesë mesatare prej 4.3% të karburantit dhe inflacionit për shitësit që ruajnë dhe dërgojnë produktet e tyre në tregjet kryesore evropiane, pas një lëvizje të ngjashme në Shtetet e Bashkuara.
Ndërkohë fushata e marketingut për korrikun “nuk ishte një goditje e fortë”, tha ai, “ka më pak pengesë sesa frika nga kostot më të larta të anëtarësimit.”