Alexander Stubb zyrtarisht president i Finlandës

Alexander Stubb ka marrë zyrtarisht postin e presidentit të Finlandës.

Përpara fushatës zgjedhore të 11 shkurtit, Stubb tha se nuk kishte kufizime për pjesëmarrjen e Finlandës në NATO dhe se ai ishte i gatshëm të lejonte që armët bërthamore të transportoheshin përmes Finlandës, por jo të magazinoheshin atje.

“Ne po përballemi me një epokë të re në shoqëri. Si rezultat i vendimit tonë për t’u bashkuar me NATO-n, ne kemi marrë përsipër vlerat perëndimore, ku republika jonë i përket shpirtërisht që nga pavarësia e saj,” tha Stubb në parlament gjatë fjalimit të tij inaugurues.