AlbanianEnglish

Akullnaja alpine vret 6 alpinistë në Itali

Një pjesë e madhe e një akullnaje alpine u shkri dhe rrëshqiti të dielën nga një mal në Itali në një shteg të famshëm.

Për pasojë, u vranë të paktën gjashtë persona dhe nëntë të tjerë u plagosën, thanë autoritetet, duke paralajmëruar se numri mund të rritet.

Një zyrtar lokal i Mbrojtjes Civile theksoi se situata po “evoluonte” dhe se dyshohet të ketë 15 persona të zhdukur.

Në orët e vona të mbrëmjes, Korpusi Kombëtar i Shpëtimit të Alpeve dhe Shpellave vuri në dispozicion një numër telefoni për familjarët ose miqtë në rast të ndonjë personi që nuk është kthyer ende nga ajo ekspeditë.

You don't have permission to register