Aksionerët padisin Netflix për rënie të abonentëve

Netflix është paditur nga disa aksionerë në një gjykatë amerikane në Kaliforni duke akuzuar kompaninë e filmave se ka mashtruar tregun në lidhje me aftësinë e saj për të vazhduar shtimin e abonentëve muajt e fundit.

Padia e paraqitur në gjykatën federale të San Franciskos kërkon dëmshpërblimin për rënien e çmimit të aksioneve të Netflix këtë vit, pasi kompania humbi vlerësimet e saj për rritjen e abonentëve.

Padia akuzoi Netflix me bazë në Kaliforni dhe drejtuesit e tij më të lartë se nuk zbuluan se rritja e tij po ngadalësohej mes konkurrencës në rritje dhe se po humbte abonentët.

Aksionet e Netflix ranë 20% në janar pasi zbuloi rritje të dobët të pajtimtarëve.

Aksionet e Netflix, më pas ranë më shumë se 35% më 20 prill për t’u mbyllur në 226,19 dollarë pasi tha se humbi 200,000 abonentë në tremujorin e tij të parë, duke rënë shumë larg nga parashikimi i tij për të shtuar 2.5 milionë abonentë.

Aksionet e saj tregtoheshin me 199,87 dollarë të mërkurën.

Kompania ia atribuoi rënien tremujore inflacionit, konkurrencës nga shërbimet e tjera të transmetimit dhe pezullimit të shërbimit në Rusi pas pushtimit rus të Ukrainës, që i kushtoi Netflix 700,000 anëtarë.

Padia kërkon dëmshpërblimin për investitorët që tregtuan aksionet e Netflix midis 19 tetorit 2021 dhe 19 prillit 2022.