Afrika e Jugut vret 7.5 milionë pula në përpjekje të frenojë shpërthimin e gripit

Afrika e Jugut ka vrarë rreth 7.5 milionë pula për të përmbajtur shpërthimet e dy llojeve të veçanta të gripit të shpendëve që kërcënojnë të shkaktojnë mungesë të vezëve dhe shpendëve për konsumatorët.

Të paktën 205 mijë pula kanë ngordhur nga gripi i shpendëve në të paktën 60 shpërthime të veçanta në të gjithë vendin, me më shumë se gjysma e këtyre shpërthimeve në provincën Gauteng, e cila përfshin qytetin më të madh të vendit Johannesburg dhe kryeqytetin Pretoria.