A mund të bëhet Teksasi kryeqyteti i minierave të bitcoin?

Minierat e Bitcoin po lulëzojnë në Teksas me 25 objekte që funksionojnë tashmë në zonat rurale.

Minierat e kriptove konsumojnë sasi të mëdha të energjisë elektrike, por shteti është në gjendje të mirë për ta siguruar këtë energji me çmim të ulët edhe pse industria përballet me një taksë të propozuar prej 30% për përdorimin e energjisë elektrike.

“Çmimi në Teksasin Perëndimor mund të jetë shumë i ulët, ndonjëherë negativ. Dhe për shkak se, ju e dini, 80 deri në 90% e inputit në një operacion të minierës së kriptove është energji elektrike, e dini, sa më e lirë të jetë energjia elektrike, aq më tërheqëse mund të jetë,” – tha Joshua Rhodes, një shkencëtar kërkimor në Universitetin e Teksasit.

Burimet e rinovueshme të energjisë së Teksasit si energjia e erës janë gjithashtu ftuese për minatorët. Nju Jorku ka ndaluar tashmë minierat e kriptove që funksionojnë me energjinë e karburantit fosil.

Krahas shqetësimeve të dukshme klimatike, për Liz Moran nga jofitimprurëse mjedisore Earthjustice, industria e kriptove gjithashtu nuk arrin të ofrojë punësim.

“Ajo që po ndodh në një numër komunitetesh ku këto operacione minerare po vijnë është se ato po premtojnë shumë vende pune, por nuk po ofrojnë shumë vende pune. Kështu që ne absolutisht duhet të ndihmojmë komunitetet që kanë qenë në vështirësi ekonomike. dhe gjetja e më shumë vendeve të punës. Dhe ne mendojmë se sektori i energjisë së gjelbër është rruga për të shkuar për këtë.”

Shtetet e tjera pritet të ndjekin shembullin e Nju Jorkut dhe kjo po ngushton fushën për liderët e industrisë si Matt Prusak, CCO i US Bitcoin Corp.

Përdorimi i energjisë nga minatorët e bitcoin u rrit 75% vitin e kaluar, sipas Lee Bratcher nga Këshilli Blockchain në Teksas.

Sidoqoftë, perspektiva e kërkesës më të lartë për kripto në rrjetin e Teksasit ka ngritur shqetësime. Në shtet, rreth 250 njerëz vdiqën në një stuhi dimërore të ndërprerjes, duke ekspozuar brishtësinë e sistemit të tij energjetik. Shteti po merr masa për të ruajtur një rrjet të besueshëm.

“Nëse energjia është në kërkesë të lartë, çmimet janë të larta, fuqia është në kërkesë të ulët, çmimet janë të ulëta. Dhe minatorët e Bitcoin kanë nevojë për ato sinjale çmimesh. Dhe ne si qytetarë, që duam një rrjet të besueshëm, duam ato sinjale çmimesh, sepse duam që njerëzit të konsumojnë energji elektrike kur ka shumë. Dhe ne duam që njerëzit të kufizojnë përdorimin e tyre të energjisë kur nuk ka mjaftueshëm,” – përmbylli Lee Bratcher.