9-vjeçari kinez thyen rekordin e shpejtësisë së kubit të Rubikut

Një djalë i talentuar kinez 9-vjeçar ka zgjidhur kubin në një kohë mesatare rekord.
Sipas Rekordit Botëror të Guinness-it, mjeshtri i kubit të shpejtësisë Yiheng Wang (Kinë) ka thyer rekordin për kohën mesatare më të shpejtë për të zgjidhur një kub me rrotullim 3x3x3, me një kohë prej 4,69 sekondash.
Yiheng, sipas organizatës së mbajtjes së rekordeve, ka tejkaluar legjendat e kubizmit Max Park (SHBA) dhe Tymon Kolasinski (Poloni), të cilët ndanë rekordin me një kohë prej 4.86 sekondash.

Yiheng regjistroi kohën e tij të thyerjes së rekordit në gjysmëfinalen e ngjarjes Yong Jun KL Speedcubing 2023 në Kuala Lumpur, Malajzi.
Gjatë pesë zgjidhjeve, ai regjistroi kohët prej 4.35, 3.90, 4.41, 5.31 dhe 6.16 sekonda. Sipas rregullave të Shoqatës Botërore të Kubit, kohët më të shpejta dhe më të ngadalta zbriten kur llogaritet mesatarja.