83 vite Tom & Jerry, pse i duam ende?

Kanë kaluar 83 vite që nga koha kur na u dhurua një nga filmat vizatimorë më të jashtëzakonshëm të të gjitha kohërave, “Tom & Jerry”. Dyshja e famshme e maces dhe miut ishte një burim rutinë i argëtimit gjatë fëmijërisë dhe madje edhe sot, pavarësisht viteve, vazhdojmë ta ndjekim.

Ndërkohë që shumë filma vizatimorë kanë qenë pjesë e fëmijërisë sonë duke përfshirë Doraemon, Pokemon, Shinchan, Kochikame ndër të tjera, “Tom & Jerry është fituesi përfundimtar. Krijuar nga William Hanna dhe Joseph Barbera në vitin 1940, filmi vizatimor vazhdon të na mahnisë në vitin 2023.

Pra, pse ne ende, në vitin 2023, e konsiderojmë këtë dyshe aq të rëndësishme për humorin tonë?

Epo, një nga arsyet e shumta që ne e duam këtë dyshe deri më sot është stili i tij i përjetshëm i komedisë. Humori nuk bazohet në një brez dhe mund të shijohet lehtësisht nga njerëz të të gjitha moshave.

Ndonëse është një komedi pa dialog, ajo që na mahnit janë lojërat e zgjuara që e bëjnë atë një gëzim ndër breza.

Një arsye tjetër pse Tom & Jerry janë ende të njohur është për shkak të personazheve të tij. Tom është i dashur, por ka pjesën e tij të të metave. Ai kujdeset për Jerry-n në mënyrën e tij. Jerry nga ana tjetër mund të duket si viktima, por në fund të fundit është i zgjuari. Ai e tejkalon Tomin dhe në fund, morali i historisë mbetet që djali i vogël e gjen gjithmonë rrugën e tij.

Tom & Jerry, krijuar nga William Hanna dhe Joseph Barbera ka një animacion shumë të ndryshëm. Të dy, Tom dhe Jerry janë të thjeshtë, por të mrekullueshëm në të njëjtën kohë. Loja e ngjyrave është në pikën e duhur me atë që është e ndritshme dhe e guximshme, por në të njëjtën kohë delikate.