70% e punëtorëve të Apple anëtarësohen në sindikatën e sapokrijuar

Punëtorët e një dyqani Apple në Atlanta mund të jetë ndër të parët nga kompanitë e SHBA-së që do të bashkohen për të drejtat e tyre.

Ata depozituan një peticion për të mbajtur një zgjedhje sindikale, duke ecur me vrullin e përpjekjeve në korporatat të mëdha si Starbucks dhe Amazon.

“Nuk ka dyshim se ajo që po shohim tani është një moment historik”, shprehet një punëtor.

Punëtorët e Apple në Cumberland Mall shpresojnë t’i bashkohen punëtorëve të komunikimit të Amerikës.

Sindikatë, e cila mbështet përpjekjet e punëtorëve, tha se nga më shumë se 100 punëtorët që kanë të drejtë të anëtarësohen, mbi 70% kanë nënshkruar karta që shprehin dëshirën e tyre për t’u organizuar.

“Korporatat duhet të zgjohen dhe të shohin se punëtorët duhet të kenë një zë që duan një zë dhe ata duhet të jenë të paktën neutral ndaj këtyre përpjekjeve të organizimit të sindikatave.”

Një zëdhënës i Bordit Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës konfirmoi se zyra e agjencisë në Atlanta është njohur me peticionin e paraqitur.

Nëse plotësohen disa kushte, Bordi Kombëtar do të punojë me sindikatat dhe punëdhënësin për të organizuar zgjedhje.

Kompania është e njohur për kulturën e saj të rezervuar, por vitin e kaluar punëtorët filluan të kritikojnë kushtet e punës së kompanisë në internet.

Një punonjës i Atlantës i përfshirë në përpjekjet për sindikalizimin tha në një deklaratë se ne e  duam të sigurohemi që çdo punonjës i Apple të jetë në gjendje të përballojë strehim cilësor dhe shpenzimet bazë të jetesës”.