60% e grurit ukrainas eksportohet përmes Rumanisë

Bashkëpunimi ndërmjet Ukrainës dhe Rumanisë, e cila është një partner i besueshëm ekonomik, arrin një nivel cilësisht të ri. Sipas tij, Rumania është një aleat i besueshëm, si dhe një vend me të cilin Ukraina ka lidhje të shumta historike dhe kulturore. Ai e quajti efektiv bashkëpunimin e dy vendeve, veçanërisht gjatë luftës në shkallë të gjerë të nisur nga Rusia. Një nga rezultatet e tij është ndërveprimi efektiv në fushën e logjistikës. Rumania u bë pjesë e korridorit të grurit dhe Korsive të Solidaritetit.

Pasi Rusia rinovoi bllokadën e Detit të Zi, korridori tranzit përmes porteve të Danubit në Rumani u bë kyç për eksportet bujqësore ukrainase, vuri në dukje Shmyhal.