6 sekretet që qëndrojnë pas vendeve të njohura

Arti me të vërtetë ka një qëllim.

Arkitektët dhe artistët që qëndrojnë pas monumenteve me famë botërore kanë krijuar kryevepra të mrekullueshme përveç vetë monumenteve.

Këto vepra të krijuara prej tyre, për një pjesë të mirë janë sekrete dhe shumë pak veta i dinë.

Ne do të ndajmë me ju disa prej tyre.

 

  • Dhomat sekrete brenda Sfinksit

Pak dimë se Sfinksi është më shumë se thjesht një monument i madh në mes të shkretëtirës.

Ekspertët thonë se ajo strehon gjithashtu tunele dhe dhoma të përpunuara, të gjetura vetëm brenda bllokut të anës së Sfinksit.

 

  • Një rrugë e fshehur nën rrugën Charing Cross

Charing Cross nuk ishte si dikur! Udhëkryqi popullor u ndërtua mbi një rrugë të vjetër të njohur si Little Compton.

Mbetjet e rrugës mund të shihen si një tunel shërbimi i mbuluar me grila dhe kangjella përgjatë rrugës plot zhurmë ku dikur kalonte nëpër qytet.

 

  • Një stacion i vogël policie në sheshin Trafalgar

Si një nga pikat më të ngarkuara në Londër, duhet të ketë mbikëqyrje dhe mbrojtje, dhe një nga arkitektët e vendit kishte një zgjidhje, të ndërtonte një stacion policie që nuk dyshohet, brenda zonës.

Ndonëse nuk po përdoret më, sërish bën çudi dhe tërheq vëmendjen e shumë turistëve.

 

  • Tunelet nëntokësore nën Koloseun Romak

Struktura kolosale është shtëpia e historisë së pasur romake, por vetëm kur historianët dhe arkeologët gërvishtën sipërfaqen e Koloseut, ata gërmuan zbulime të jashtëzakonshme nën dyshemenë e arenës, duke përfshirë një rrjet tunelesh të ndërlikuar, të quajtur “hipogeum”.

 

  • Shpella e frikshme e Shpirtit të Keq që ndodhet në Ujëvarat e Niagarës

Ujëvara e Niagarës është një atraksion i madh turistik, duke tejkaluar Nju Jorkun dhe Kanadanë, por ka një gjë tjetër që është e përbashkët midis vendeve, dhe është Shpella e Shpirtit të Keq, një humnerë që gjendet në Grykën e Niagarës.

Legjenda thotë se kushdo që hyn në shpellë do të ketë fat të keq pas tyre.

 

  • Klubi privat 33 në Disneyland

Disneyland është më shumë se thjesht argëtim dhe xhiro.

Club 33 është një klub privat për dashamirët e Disney-t të pranishëm në Parqe të ndryshme Disney, ku ata ofrojnë përvoja unike për anëtarët e tij.

Klubi është aq ekskluziv sa ka një listë të gjatë pritjesh të aplikantëve për anëtarësim, të cilët të gjithë kanë shkruar një letër për t’u mirëpritur në familje.