6 rregullat e çuditshme që një mbretëri duhet të ndjekë

Të jesh pjesë e një mbretërie nuk do të thotë të se mund të bësh çfarë të duash, përkundrazi, do të jesh i përfshirë në rregulla strikte, të cilave duhet t’u bindesh.

Ne do t’ju prezantojmë me disa prej tyre që në dukje janë të habitshme, por për mbretëri janë të domosdoshme.

 

  • Duhet të bëjnë gati rrobat e zeza

Kur anëtarët e familjes mbretërore udhëtojnë, ata duhet të përgatiten për çdo gjë.

Thuhet se të gjithë anëtarët janë të detyruar që kur udhëtojnë jashtë vendit të bëjnë gati një veshje krejt të zezë në rast se dikush në familje ndërron jetë dhe ata detyrohen të hyjnë në zi zyrtare.

Protokolli është që ata duhet t’i kenë veshjet me vete dhe të ndërrohen gjatë udhëtimin e tyre, në mënyrë që kur të kthehen në tokën britanike të jenë të veshur siç duhet.

 

  • Duhet të ndalojnë së ngrëni kur mbretëresha të ketë mbaruar

Nëse ndonjëherë e gjeni veten duke ngrënë bashkë me mbretëreshën, më mirë mundohuni të hani sa më shpejt sepse mund të mos ju mjaftojë koha për të përfunduar vaktin.

Teknikisht, ky rregull vlen vetëm për anëtarët e familjes mbretërore, por megjithatë të huajt duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë.

Rregulli është të mbani gjithmonë sytë nga Mbretëresha dhe të “imitoni” veprimet e saj.

Për shembull, kur ajo i vendos enët e saj për të sinjalizuar se ka mbaruar me një pjatë, të gjithë të tjerët në tryezë duhet të bëjnë të njëjtën gjë, por edhe nëse nuk e bëni, dijeni që kamarierët do të jenë vijnë për të pastruar gjërat.

 

  • Nuk mund të kenë kontakt fizik me publikun

Zyrtarisht, familja mbretërore pohon se nuk ka rregulla të forta për takimin e anëtarëve, por në praktikë ka shumë zakone që konsiderohen të përshtatshme për t’u respektuar.

Një nga këto përfshin kontaktin fizik, i cili konsiderohet kryesisht një “jo”.

Shumë njerëz, nga Michelle Obama deri te LeBron James, e kanë shkelur këtë rregull të pathëna duke u përqafuar ose duke hedhur rastësisht një krah rreth në supe, por secili rast ka shkaktuar një zhurmë të vogël në shtyp.

 

  • Nuk mund të udhëtojnë në distanca të gjata së bashku

Ky është një rregull që mund të duket i papërshtatshëm, por e ka një kuptim.

Në një zakon që ekziston prej shumë vitesh, nuk këshillohet që anëtarët e familjes mbretërore, veçanërisht ata në linjën e trashëgimisë, të udhëtojnë së bashku.

Kjo është për shkak të rreziqeve të mundshme dhe pasojave nëse më shumë se një trashëgimtar mbretëror do të vdisnin në të njëjtën kohë.

Në mesin e vitit 2010, Princi William e ka shkelur këtë rregull duke udhëtuar rregullisht me familjen e tij.

Megjithëse disa mund ta shohin këtë rregull si arkaik, të tjerë ende e kritikojnë vendimin e tij për ta bërë këtë.

 

  • Ndjekin një kod të rreptë veshjeje

Që kur doli në qendër të vëmendjes për shkak të marrëdhënies së saj me Princin William, Kate Middleton (tani Dukesha e Kembrixhit), është vlerësuar për ndjenjën e saj të patëmetë të modës.

Edhe pse ajo sjell diçka ndonjë përzierje tek tuk, është e rëndësishme të mbani mend se ajo gjithmonë ndjek udhëzimet e përcaktuara qartë për mënyrën se si vishet familja mbretërore.

Ata nuk lejohen të përdorin manikyr me ngjyra, nuk duhet të vishen me xhinse dhe duhet të jenë të kujdesshëm.

A keni menduar ndonjëherë pse Princi George shihet gjithmonë me pantallona të shkurtra?

Kjo për shkak se pantallonat e gjata për fëmijët konsiderohen si “periferike”.

 

  • Nuk votojnë

Duke marrë parasysh rolin që ka familja mbretërore britanike në shoqëri dhe lidhjet e ngushta që ka me të gjitha aspektet e jetës britanike, mund të jetë e pabesueshme të mësohet se familja mbretërore në fakt nuk merr pjesë në një detyrë standarde qytetare.

Ligjërisht, nuk ka asgjë që thotë se Mbretëresha ose anëtarët e tjerë mbretërorë janë të ndaluar të votojnë, por në praktikë, kjo thjesht nuk bëhet.