6 gabimet që duhet të ndaloni së bëri në gjetjen e dashurisë

Pavarësisht fazës në të cilën ndodheni, të gjeturit të një njeriu në jetë është e pashmangshme.

Shpesh kjo fazë ndodh të mos shkojë siç e presim për shkak të disa gabimeve të vogla që i bëjmë me nënvetëdije.

Ne do të ndajmë bashkë disa prej këtyre problematikave që mund të shmangen për një fazë më të shëndetshme.

 

  • Ju përpiqeni të jeni dikush tjetër

Shpesh, njerëzit tërhiqen nga takimet ose partnerët e tyre dhe pretendojnë se u pëlqejnë gjërat që nuk i pëlqejnë.

Për të pasur një marrëdhënie të suksesshme, duhet ta pranoni plotësisht veten dhe t’ua tregoni atë njerëzve përreth jush.

Mos kini turp për atë që jeni dhe mos u përpiqni të pasqyroni interesat e tjetrit.

Sidoqoftë, për ta bërë këtë, së pari duhet të shikoni mirë në pasqyrë, të njihni se kush jeni në të vërtetë dhe çfarë kërkoni në jetë.

 

  • Ju vendosni standardet tuaja shumë të ulëta ose shumë të larta

Nuk është thjesht në rregull, por thelbësore të kesh standarde kur takohesh me dikë, megjithatë, ndonjëherë i vendos ato shumë të ulëta ose shumë të larta.

Në rastin e parë, ju bëni kompromis për diçka që e dini që s’do t’ju përmbushë në të ardhmen.

Ju mund të ndiheni të dëshpëruar dhe dëshironi të gjeni një partner menjëherë, por kjo është receta e përsosur për dështim.

Në rastin e dytë, ju i vendosni standardet tuaja aq të larta sa pothuajse askush nuk mund t’i arrijë ato.

Kjo sepse me siguri po kërkoni personin e përsosur dhe duhet ta dini se ky nuk ekziston.

Ju duhet të kërkoni dikë që ka karakteristikat e nevojshme për nevojat tuaja.

 

  • Keni frikë të dilni në takime dhe të takoni njerëz të rinj

Mos prisni që duke takuar vetëm një person, do të gjeni dashurinë e jetës suaj.

Skena e takimit është një luftë dhe do t’ju duhet ta eksploroni sa më shumë që të mund të kuptoni se çfarë dëshironi.

Duke qenë i hapur për të takuar njerëz të rinj, do të shihni se çfarë ju shqetëson dhe çfarë po kërkoni vërtet.

Edhe nëse refuzoheni herë pas here, eksperienca do t’ju japë shumë mësime për jetën.

 

  • Keni frikë t’u tregoni atyre për ndjenjat tuaja

Pra, ju keni filluar një marrëdhënie të rastësishme me dikë dhe gjatë rrugës, kuptoni se doni më shumë prej tyre.

Është krejt në rregull t’i njoftoni ata për ndjenjat tuaja dhe, ndoshta, ata ndjejnë të njëjtën gjë për ju.

Edhe nëse nuk e bëjnë, të paktën ju do të keni bërë një përpjekje në vend që të torturoni veten duke fshehur ndjenjat tuaja.

Nëse kjo ndodh, kjo marrëdhënie nuk ishte e thënë të ndodhte, kështu që ju nuk keni pse të ndiheni të dekurajuar.

 

  • Nuk keni interesa të përbashkëta

Të kesh saktësisht të njëjtat interesa si partneri mund të jetë e pamundur, por është e duhura të paturit të paktën disa të përbashkëta.

Për shembull, nëse atyre u pëlqen të jenë në shtëpi gjatë gjithë kohës, dhe juve ju pëlqen të jeni jashtë gjatë gjithë ditës, kjo mund të jetë një problem.

Është e rëndësishme të pëlqesh disa nga të njëjtat gjëra në mënyrë që të mund të rrini së bashku.

Do t’ju japë diçka për t’u lidhur jo vetëm në fillim të marrëdhënies, por edhe vite më vonë kur gjërat të kenë ndryshuar për më tej.

 

  • Nuk ndiheni të respektuar dhe të vlerësuar

Është jetike që partneri juaj i jetës t’ju respektojë ju , jetën tuaj dhe zgjedhjet që bëni.

Ata nuk duhet të flasin për ju, të tallen me punën tuaj ose t’ju tregojnë se sa të tmerrshme janë vendimet tuaja.

Kjo lloj sjelljeje është abuzive, kontrolluese dhe aspak respektuese.

Kjo është arsyeja pse është gjithashtu e rëndësishme që të gjeni një partner që është i interesuar për qëllimet tuaja dhe ju mbështet në gjithçka që zgjidhni të ndiqni.