5 sekretet e botës që nuk do i zbulojmë kurrë

Pavarësisht zbulimeve apo kërkimeve të vazhdueshme, ka ende sekrete të ndryshme të ruajtura mirë në botë që nuk janë zbuluar dhe me gjasë nuk do të zbulohen kurrë.

 

  • Palosja perandorake e pecetës

Është pak e çuditshme të imagjinohet se një pecetë e thjeshtë të jetë objekt i një sekreti shtetëror, por në fakt magjia e palosjes së pecetës perandorake është e tillë.

Pecetave në ngjarjet qeveritare austriake u bëhet një palosja e zbukuruar, gjë që rezulton në një formë të mrekullueshme që u përshtatet personaliteteve të pasura që marrin pjesë në këto lloj ngjarjesh.

Teknika është një sekret shtetëror i ruajtur dhe thuhet se vetëm dy persona dinë ta bëjnë këtë; ata pastaj ia përcjellin njohuritë një zyrtari tjetër të lartë pas vdekjes së tyre.

Pecetat e palosura në këtë mënyrë mbahen edhe në muzetë austriakë, interesi i publikut për ekstravagancën e tyre është kaq i thellë.

 

  • Receta e Coca-Cola

Coca-Cola ka ekzistuar që nga viti 1886, dhe pavarësisht përpjekjeve të shumta, askush nuk ka mundur të përsërisë shijen e saj të veçantë.

Shpikësi John S. Pemberton e mbajti sekret recetën e tij dhe madje refuzoi ta shkruante nga frika se mos njerëzit kopjonin suksesin e tij.

Aktualisht receta sekrete ndodhet në të ashtuquajturën Vault of the Secret Formula, dhe mbetet një sekret tregtar shumë i ruajtur.

 

  • Origjina e HIV/AIDS

Ndërsa HIV është kryesisht i lidhur me vitet 1980, ai vazhdon të jetë një problem.

Vetëm në vitin 2020, u vlerësua se rreth 40 milionë njerëz jetonin me këtë sëmundje.

Por pavarësisht nga përhapja dhe historia shumë e njohur, ka ende shumë gjëra që nuk i dimë.

Për shembull, njerëzimi është ende kryesisht i pasigurt se nga erdhi e gjitha kjo.

Teoria kryesore është se gjuetarët afrikanë në fillim të shekullit të 20-të vranë dhe hanin shimpanze të infektuar me SIV – S që do të thotë “simian” – i cili më pas u kaloi në HIV në trupin e njeriut.

Megjithatë, ky informacion është zakonisht i mbushur me fjalë si “ndoshta”  apo “ka gjasa”, duke treguar se origjina e HIV nuk dihet përfundimisht, edhe sot e kësaj dite.

 

  • Vitet e Humbura të Jezu Krishtit

Shumë studiues dhe historianë pajtohen se Jezu Krishti ishte një person real dhe se ai lindi diku rreth vitit 4 para Krishtit.

Megjithatë, një pjesë e madhe e jetës së tij historike mbetet e pagjetur, pasi askush nuk e di se çfarë po bënte midis moshës dymbëdhjetë dhe njëzet e nëntë vjeç.

Këta përmenden me emra të ndryshëm, duke përfshirë “vitet e tij të heshtura”.

Sigurisht, ka shumë teori. Disa besojnë se ai ishte në Britani, të tjerë në Indi, por teoria kryesore është se ai ishte në Galile, një rajon i Izraelit dhe Libanit, duke punuar si marangoz nën tutelën e babait të tij, Jozefit.

Pas ekskursioneve të panjohura të Jezusit, ai u pagëzua në Al-Maghtas rreth vitit 28 pas Krishtit dhe pikërisht këtu filloi shërbimi i tij që ndryshonte botën.

 

  • Zona 51

E gjetur në shkretëtirën e Nevadës, Zona 51 është një strukturë ushtarake top-sekret në lidhje me teknologjinë më të avancuar.

Vendi është aq i fshehtë sa nuk u zbulua zyrtarisht nga CIA deri në vitin 2013, edhe pse ishte shumë e qartë se diçka ishte në shkretëtirë.

Për shkak të natyrës së fshehtë, si shkelja ashtu edhe fluturimi mbi vend janë të ndaluara dhe zbatohen në mënyrë të rrezikshme.

Natyrisht, kjo ka shkaktuar një sërë teorish konspirative.

A janë alienët brenda kësaj zone?

Mbase nuk do ta zbulojmë kurrë.

 

*Tibo News