5 qytetet e votuar si më të mirët për të jetuar

Sipas një sondazhi me 27,000 banorë, bërë nga TimeOut, disa qytete janë më të mira për të jetuar se të tjerët.

Duke marrë parasysh faktorë si punësimi, shpenzimet dhe siguria, çdo qytet ka të mirat dhe të këqijat e veta, asnjë vend nuk është perfekt, apo jo?

Ne do t’ju tregojmë 5 qytetet e përzgjedhura, me të mundësitë më të mira për të jetuar.

 

  • 5 – Nju Jork, SHBA

Natyrisht, Nju Jorku është një metropol i madh aktiv, i cili është një nga kryeqytetet financiare dhe artistike të botës.

Të jetosh këtu do të thotë që do të përballesh me njerëz nga çdo fushë e jetës dhe gjithmonë do të gjesh një komunitet për veten tënde.

I njohur si “qyteti që nuk fle”, Nju Jorku është një qytet komod ku mund të merrni gjithçka që mund të ëndërroni në çdo kohë të ditës apo natës.

 

  • 4 – Kopenhagë, Danimarkë

 

Nuk është sekret që Danimarka konsiderohet gjerësisht si një nga vendet më të lumtura në botë dhe Kopenhaga mund të konsiderohet një qytet i lumtur.

Të jetosh këtu do të thotë se ke të bësh me një cilësi të lartë jetese, me iniciativa inovative të gjelbra që përdoren brenda qytetit.

Është gjithashtu shtëpia e “hygge”, e cila është një fjalë daneze për rehatinë.

 

  • 3 – Mançester, Angli

 

Ky është qyteti që është shtëpia e legjendave të muzikës (si Smiths), arkitekturës mahnitëse dhe një kulture miqësore.

Ky qytet multikulturor mund të mburret se është qyteti më i jetueshëm në Mbretërinë e Bashkuar për gati një dekadë, duke e bërë atë një vend të shkëlqyeshëm.

Restorantet e tij dhe kultura e natës nënkuptojnë se është një qytet i ri, ideal për studentët dhe për njerëzit në fazat e hershme të karrierës së tyre.

 

  • 2 – Amsterdam, Holandë

 

Edhe pse Amsterdami është kryeqyteti i Holandës, ai është ende dukshëm më i vogël se kryeqytetet e tjera të mëdha evropiane si Parisi apo Roma.

Kjo i jep vendit atmosferë mjaft të qetë dhe të veçantë që është e vështirë të gjendet në kryeqytetet e tjera.

Të jetosh këtu do të thotë që ju mund të shijoni përfitimet e lehtësive të një qyteti, ndërsa ende shijoni tregjet dhe restorantet lokale të lagjes.

 

  • 1 – San Francisko, SHBA

 

Ky u votua si vendi më i mirë për të jetuar në botë për përshtatshmërinë e tij dhe iniciativat inovative që ndihmojnë banorët vendas.

Ky qytet ka disa komunitete të lidhura ngushtë që dinë të bashkohen dhe të japin një dorë ndihme.

I shoqëruar nga një klimë e shkëlqyer, mundësi të mira karriere, qëndrime gjithëpërfshirëse dhe largpamëse, çdokush mund të lulëzojë në San Francisko.

 

 

*Tibo News