5 filmat më të mirë të viteve ’90

Vitet 1990 prodhuan një bollëk filmash kulti dhe shumë regjisorë u bënë emra të njohur gjatë kësaj periudhe. Shikoni nëse i preferuari juaj është futur në listën e përzgjedhur.

1. Heat (1995)

Me Al Pacinon dhe Robert De Niro, ky film ishte i destinuar të bënte histori. Në “Heat”, Pacino ndjek një hajdut me përvojë të luajtur nga De Niro. Takimi i tyre ballë për ballë në një restorant është bërë që atëherë një skenë ikonike.

2. Dazed and Confused (1993)

Richard Linklater shkroi dhe drejtoi “Dazed and Confused”, një film me disa yje të ardhshëm të Hollywood-it si aktorë adoleshente në vitin 1976. Yjet e ardhshëm të filmit përfshijnë Ben Affleck, Mattheë McConaughey, Milla Jovovich dhe Renée Zellweger.

3. The Virgin Suicides (1999)

Filmi i parë i Sofia Coppola, “The Virgin Suicides”, eksploron fatin e pesë motrave të mbyllura nga prindërit e tyre të rreptë dhe se si disa djem i vëzhgojnë dhe përpiqen t’i kuptojnë ato. Filmi shënoi edhe fillimin e një bashkëpunimi të gjatë mes regjisorit dhe Kirsten Dunst.

4. Before Sunrise (1995)

“Before Sunrise” tregon se gjithçka është e mundur. Një komedi romantike nga Richard Linklater, në të cilën Ethan Hawke dhe Julie Delpy zbulojnë dashurinë ndërsa eksplorojnë qytetin e Vjenës natën. Film u pasua nga dy të tjerë: “Before Sunset” dhe “Before Midnight” që u publikuan në 2004 dhe 2013.

5. Natyral Born Killers (1994)

Oliver Stone qëlloi në shenjë me “Natyral Born Killers”, ku lujtën Woody Harrelson dhe Juliette Lewis. Një çift i ri, të bashkuar nga dashuria e tyre e përbashkët për dhunën, shkojnë në një zbavitje vrasjesh. Megjithatë, një gazetar, Wayne Gayle, merr përsipër të ndalojë tërbimin e tyre dhe t’i sjellë para drejtësisë.