46 emigrantë të vdekur brenda një kamioni në braktisur në Texas

Të paktën 46 persona janë gjetur të vdekur në një kamion të braktisur në periferi të San Antonio në Teksas.

Sipas mediave amerikane, 16 persona, përfshirë katër fëmijë, janë dërguar gjithashtu në spital.

Të mbijetuarit ishin të dehidratuar dhe të mbilodhur nga nxehtësia.

San Antonio, i cili është 250 km (150 milje) nga kufiri SHBA-Meksikë, është një rrugë kryesore tranziti për trafikantët e njerëzve.

Trafikantët e qenieve njerëzore shpesh përdorin kamionë për të transportuar emigrantë pa dokumente pasi i takojnë ata në zona të largëta pasi të kenë arritur të kalojnë në Shtetet e Bashkuara.

Klima e San Antonios është jashtëzakonisht e nxehtë në muajt e verës, me temperaturat kanë kapur 39.4C dhë dyshohet se viktimat kanë vdekur nga nxehtësia dhe dehidratimi.

*Tibo News.