4 surpriza për adhuruesit e Hollywood-it klasik

Filmat janë shumë shpesh një arratisje e mirë për të larguar stresin e ditës e për t’u argëtuar më shumë. Pavarësisht preferencave ka filma që trajtojnë drejtpërdrejt krijimin e filmave dhe industrinë e argëtimit në fillim deri në mesin e shekullit të 20-të. Disa nga këta filma janë realizuar gjatë epokës klasike, ndërsa të tjerët janë bërë pas dhe kanë vendosur historitë e tyre gjatë asaj periudhe. Katër prej tyre mund t’jua prezantojmë tani.

  •  “Once Upon a Time in Hollywood” (2019)

Regjisori Tarantino u fut në dekadën e fundit klasike të Tinseltown me këtë film të vlerësuar nga disa çmime. Leonardo DiCaprio luajti si një aktor që merrej me fundin e Epokës së Artë në fund të viteve 1960. Ai mori ndihmë nga miku i tij, ndërsa familja Manson fshihej në sfondin e jetës së Kalifornisë Jugore. Ai shërbeu si një kapsulë e rëndësishme kohore për fëmijërinë e Tarantinos, si dhe ndryshimet drastike që prekën qytetin në atë kohë.

  •  “A Star Is Born” (1954)

“A Star Is Born” u ripunua disa herë gjatë historisë. Ky version i vitit 1954 shfaqi talentet e Judy Garland si personazh aspirues të titullit. Në një përrallë tragjike për suksesin dhe dështimin, ky eksplorim epik i Hollivudit shfaqi performancën e saj më të mirë. Ai gjithashtu paraqiste të madhin James Mason si burrin alkoolik që nuk ishte në gjendje të përballonte suksesin e saj. Narrativa ikonë eksploroi industrinë e argëtimit nga një këndvështrim i viteve 1950, me disa që argumentuan se ishte versioni përfundimtar.

  •  “Sunset Boulevard” (1950)

2-Një prej arritjeve më të mëdha të Billy Wilder ka treguar një miqësi të pamundur mes një skenaristi dhe një ylli filmi që po venitej. Gloria u kthye si një aktore deluzive e epokës së heshtur. Filmi përmbante humor të errët dhe shqyrtim te nuancuar të yjeve të filmit. Vendi i saj në historinë e Hollivudit u betonua më tej me paraqitjet e disa interpretuesve legjendar.

  • “Singin’ in the Rain” (1952)

“Singin’ in the Rain” përfaqësonte kulmin e filmave në studio të shkallës së plotë. Gjithashtu ai i solli ndryshim epokës së heshtur dhe asaj të zërit. Mësimet e historisë dhe Hollivudit të hershëm ishin po aq efektive sa edhe sekuencat e tij argëtuese muzikore. Regjisorët kanë përzier komedinë, kërcimin dhe romancën, të gjitha bashkë në një film. Pra, mund të themi që “Singin’ in the Rain” është krijuar për dashamirësit klasikë të Hollivudit.