4 prej filmave më të mirë për t’u parë këtë gusht

Gushti është i cilësuar si muaj pushimesh në fakt, ku gjithsecili gjen strehëzën e vet diku afër bregdetit, por përveç diellit, detit dhe rërës, në këtë periudhë ju duhen edhe filma për t’ju shoqëruar.

Ne do t’ju tregojmë katër prej tyre, që publikohen pikërisht në këtë muaj.

 

  • My Old School

Kur 16-vjeçari Brandon Lee u transferua në një shkollë të re pranë Glasgow në 1993, të gjithë atje vunë re diçka të pazakontë tek ai.

Disa madje menduan se ai mund të bënte një jetë të dyfishtë, por askush nuk e imagjinonte shkallën e mashtrimit që përfundimisht do të dilte në dritë.

Në dokumentarin e Jono McLeod, ish-shokët e klasës dhe mësuesit e Lee tregojnë historinë e tij të çuditshme dhe nëse nuk doni të dini fundin, mos e kërkoni emrin e tij në Google.

Vetë Lee nuk donte të shfaqej në ekran, kështu që dëshmia e tij sinkronizohet nga Alan Cumming dhe rikthimet e viteve 1990 janë dhënë si karikatura të animuara.

 

  • Emily The Criminal

Emily është me të vërtetë një kriminele.

Në thrillerin urban satirik të errët të John Patton Ford-it, ajo përfshihet në një mashtrim të nivelit të ulët me kartë krediti, të organizuar nga Youcef dhe ndërton krime më të mëdha e më të dhunshme prej andej.

Megjithatë, ka gjasa të vogla që gabimet e saj të jenë të kuptueshme.

Filmi është një vështrim argëtues dhe i mprehtë në botën kaq shumë vjeçare, e mbushur me borxhe të mëdha, me një treg të keq pune, një ekonomi shfrytëzuese dhe ndjenjën e fundosjes që asgjë nuk do të përmirësohet nëse nuk i shpëtoni sistemit.

 

  • Blind Ambition

Ky dokumentar dehës australian, me regji nga Robert Coe dhe Warwick Ross, ka një histori kaq të përsosur, saqë menjëherë do e mendonit si pjesë e një komedie Holliwoodi.

Katër heronjtë e tij janë të gjithë refugjatë që ikën në Afrikën e Jugut dhe gjetën punë si kamerierë, më pas si somelierë, përpara se të formonin ekipin e parë konkurrues për degustimin e verës.

Ndalesa e tyre e radhës është në Francë, për “Olimpiadën e degustimit të verës”.

Gëzimi i vërtetë i Blind Ambition është të shikosh forcën dhe ambicien në ekip.

 

  • I Came By

Hugh Bonneville, ndryshe nga çfarë rolet që jemi mësuar ta shohim, në filmin “I Came By” luan rolin e një gjykatësi të çuditshëm nga gjykata e lartë, i quajtur Sir Hector Blake.

Krahas tij luan George MacKay, i cili luan rolin e një artisti grafiti të ngjashëm me Banksy, specialiteti i të cilit është të hyjë fshehurazi në shtëpitë e aristokratëve më të pasur të Britanisë dhe të bëjë disa dekorime të paautorizuara.

Por kur ai ndodhet në shtëpinë e qytetit të Sir Hector në Londër, ai zbulon një sekret të errët që e vë jetën e tij në rrezik.

Me regji të Babak Anvari, fitues i Bafta-s, ky thriller kriminal i Netflix premton shumë, më anë të temave bashkëkohore të privilegjeve dhe themelimit të korrupsionit.