4 ngjarjet që mund të kishin fundosur botën

Për vite me radhë kanë ndodhur shumë ngjarje, të cilat kanë ndikuar në atë që ne jetojmë sot.

Megjithatë, ndër to, ka patur ngjarje që mund të rrezikonin fundin e botës.

 

  • Çernobili

Nëse nuk do të ishte për të menduarit e shpejtë dhe heroizmin e pabesueshëm të ekipit të reagimit, kush e di se çfarë mund të kishte ndodhur me Çernobilin.

Në mëngjesin e hershëm të 26 prillit 1986, një reaktor në termocentralin bërthamor të Çernobilit shpërtheu dhe dërgoi sasi fatale rrezatimi në atmosferë.

Goditjet  nga rrezatimet e rrezikshme radioaktive bëri që zonat përreth të jenë të pabanueshme.

Reaktori aktualisht është i mbyllur brenda izolimit të ri të sigurt të Çernobilit dhe përpjekjet për pastrim vazhdojnë edhe sot e kësaj dite.

Ky ishte aksidenti më i rrezikshëm dhe gjithëpërfshirës në vendin e punës.

 

  • Kometa Bonilla

Më 12 gusht 1883, astronomi meksikan José Bonilla pa diçka të çuditshme duke vëzhguar diellin.

Sipas tij, qindra objekte të errëta filluan të kalonin para yllit dhe ai arriti të bënte disa fotografi.

Fatkeqësisht, këto objekte misterioze u larguan me dorë nga komuniteti i astronomisë si zogj të thjeshtë.

Universiteti Kombëtar Autonom i Meksikës teorizoi se objektet mund të kenë qenë pjesëza të një komete.

Astronomi Hector Manterola teorizon se nëse këto fragmente do të kishin goditur Tokën, do të kishte rezultuar në një ngjarje të nivelit të zhdukjes.

 

  • Chicxulub

Ky asteroid kishte fuqinë për të shkatërruar dinozaurët.

Siç e dinë të gjithë, një asteroid u përplas në Tokë gjashtëdhjetë e gjashtë milionë vjet më parë dhe zhduki dinozaurët.

Asteroidi masiv goditi Meksikën e ditëve moderne me një forcë mbi 900 miliardë bomba atomike.

 

  • Ndezja e Atmosferës

Të gjithë ishin të dëshpëruar për t’i dhënë fund Luftës së Dytë Botërore, duke rezultuar në Projektin Manhattan dhe krijimin e bombës atomike. Disa llogaritje parashtruan një realitet të tmerrshëm, se bomba mund të ndezë atmosferën dhe të shkatërrojë jetën në Tokë përmes diçkaje të quajtur “Bashkim i Arratisur”.

Ritestimet dhe studimet e mëtejshme vërtetuan se kjo ishte ndoshta e pamundur, por kërcënimi megjithatë mbeti.