4 këshilla për gjumin gjatë ditës

Gati për një sy gjumë? Përvetësimi i artit të gjumit të fuqishëm kërkon pak njohuri dhe një dozë të shëndetshme praktike.

Ndiqni këto katër këshilla për të optimizuar kohën tuaj më të mirë të gjumit.

  • Afat kohor i shkurtër

Përmbajuni dy kohëzgjatjeve të rekomanduara të gjumit: 20 minuta ose 90 minuta. Nëse ndiheni tepër të lodhur, mund të jetë e vështirë të kufizoni gjumin tuaj, por është e domosdoshme ta bëni këtë nëse dëshironi të zgjoheni duke u ndjerë të rimbushur me energji dhe të rifreskuar.

  • Vendosni një alarm

Vendosja e një alarmi për gjumin tuaj është një domosdoshmëri totale nëse nuk jeni mësuar të kufizoni kohën tuaj të gjumit. Kjo do të sigurojë më mirë që të qëndroni brenda gjatësive të rekomanduara të gjumit. Sigurohuni që të merrni parasysh sa kohë ju duhet për të fjetur dhe konsideroni këtë në cilësimin tuaj të alarmit.

  • Dremitja herët pasdite

Gjumi më i gjatë, veçanërisht pas orës 15:00, mund të prishë orarin tuaj të gjumit gjatë natës, kështu që është më e dobishme për ju që të flini midis orëve 13:00 dhe 15:00.

  • Zgjidhni një mjedis të rehatshëm

Një nga pjesët më të vështira të dremitjes mund të jetë të biesh në gjumë. Nëse keni probleme me gjumin, kini parasysh përdorimin e një batanije ose rehatinë në një vend të freskët dhe të rehatshëm që e bën të lehtë kalimin në “tokën e ëndrrave”. Ju gjithashtu mund të konsideroni praktikimin e teknikave të ndërgjegjes ose aplikimin e përzierjeve të vajrave esencialë për gjumë.

Lexo gjithashtu: Pyetje rreth gjumit? Ja gjithçka që duhet të dini

Natyrisht, sado të përpiqemi, jo të gjithë mund të dremisin. Për disa prej nesh, thjesht nuk mund të ndodhë. Vlen gjithashtu të theksohet se dremitja gjatë ditës nuk mund të zëvendësojë nevojat tona të gjumit të natës. Ne të gjithë kemi nevojë për cilësinë tonë 8 orë çdo natë për të marrë përfitimet e vërteta restauruese të gjumit. Nëse dremitja duket se po ju pengon te gjumi juaj i natës, duhet të përpiqeni t’i hiqni ato nga programi juaj ditor. Sigurisht që mund të bëni një sy gjumë për të kompensuar një natë të dobët të gjumit, por dremitja pas një pushimi të mirë të natës mund të ndikojë negativisht në natën tjetër. Një rregull i mirë i përgjithshëm është të flini vetëm kur mendoni se keni nevojë për energji shtesë.