4 filmat që do t’ju dhurojnë doza pozitiviteti

Filmat padyshim kanë si qëllim t’ju japin mesazhe të ndryshme.

Ndër ta është edhe ngritja e humorit tuaj dhe servirja e pozitivitetit.

Ne po ju tregojmë tani filma që garantojnë buzëqeshje në fytyrën tuaj dhe do t’ju lërë me një ndjenjë të përgjithshme lumturie.

 

Një film për t’u ndjerë mirë, i cili është xhiruar gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe që zhvillohet kryesisht në një kamp përqendrimi? Tingëllon si një kontradiktë e qenësishme, por e tillë është magjia e ” La Vita è Bella” nga Roberto Benignit.

Filmi tregon historinë e Guido Orefice, një italian hebre, i cili përdor fuqinë e imagjinatës për të mbajtur të lumtur djalin e tij të vogël pasi ata janë kapur nga nazistët.

Filmi nuk i shmanget tmerreve të Holokaustit, por arrin të gjejë bukurinë, dashurinë dhe gëzimin edhe në vendet më të errët.

 

Për këdo që është ndjerë ndonjëherë sikur nuk është i mirë mjaftueshëm, veçanërisht në fushën sportive, ky film është për ju.

Ky film biografik me Sean Astin tregon historinë frymëzuese të Daniel Ruettiger.

Edhe pse i shkurtër dhe relativisht joatletik, Rudy ka një qëllim të madh, të luajë futboll në Universitetin e Notre Dame.

Pavarësisht pengesave, pasioni i tij i pashembullt e shtyn të arrijë ëndrrën e tij.

Ndërkohë që “Rudy” është një film sportiv, ai është gjithashtu një përshkrim i aftësive të shpirtit njerëzor dhe asaj që dikush mund të arrijë përmes angazhimit dhe përkushtimit të pastër.

 

Pafundësisht i cituar, “Mean Girls” është lloji i filmit që nuk vjetërsohet kurrë.

Filmi ndjek Cady Heron teksa ajo përpiqet të ambientohet në shkollën e mesme në SHBA pas 12 vitesh shkollimi jashtë vendit me prindërit e saj.

Tina Fey shkroi skenarin dhe zgjuarsia e saj dalluese është shumë e ekspozuar, e balancuar me kujdes me disa mesazhe të rëndësishme për mënyrën se si e trajtojmë njëri-tjetrin.

 

Mesazhi i filmit është pikërisht në titull.

Pasi ai dhe xhaxhai i tij shpërdorojnë 8000 dollarë, George Bailey dëshiron që të mos kishte lindur kurrë.

Engjëlli i tij mbrojtës, Clarence, i tregon atij se si do të kishte qenë bota nëse George nuk do të kishte ekzistuar kurrë dhe si ndikoi jeta e tij në shumë të tjerë.

Rëndësia e miqësisë është tema qendrore e këtij filmi dhe, siç i shkruan Clarence Xhorxhit në fund të filmit: “Askush nuk është i dështuar nëse  ka miq”.

 

*Tibo News