3 serialet horror që nuk duhen parë vetëm

Serialet gjithmonë kanë brenda një histori, një mesazh dhe diçka që duan të  transmetojnë. Ndonjëherë kanë frikë për të transmetuar dhe këto tre janë rastet. Këshillë miqësore, mos i shihni vetëm…

Ka dy arsye që mund të mos dëshironi të shikoni vetëm “Black Mirror”. E para është se disa episode janë jashtëzakonisht të tmerrshme. Megjithatë, e dyta është se ato janë gjithashtu tepër provokuese dhe diskutimi i tyre mund të jetë po aq shpërblyes sa edhe vetë episodet. Sigurisht, ka disa ndryshime aty-këtu, por “Black Mirror” ka mbetur kryesisht konsistent që nga fillimi, duke na ofruar përralla paralajmëruese moderne rreth rreziqeve të përparimit të pakontrolluar teknologjik. Sigurisht, nuk janë të gjitha teorizime fantastiko-shkencore. Disa episode, përdorin teknologjinë aktuale dhe historitë e bazuara në realitet për të arritur rezultate po aq verbuese. Është e garantuar që do t’ju bëjë të mendoni për të ardhmen, dhe në të vërtetë, çfarë është më e frikshme se kjo?

“The Strain” është lehtësisht një nga filmat më të anashkaluara kriminalisht të viteve 2010. Ai u përshtat nga Trilogjia e romaneve Strain. Historia ndjek Ephraim Goodweather, një mjek që duhet të ndihmojë në shpëtimin e botës nga vampirizmi. Ndonëse historia nuk është më origjinali, ai është i treguar mirë, i kompletuar me një ritëm drithërues dhe gjithë dhunën “e mrekullueshme” të vampirëve që do të prisnit. Sidoqoftë, do t’ju bëjë të kontrolloni nën krevat dhe në dollap pasi ta shikoni, veçanërisht pa një mik me të cilin të ndani frikën.

Filmi ndjek ndërveprimet midis Hannibal dhe hetuesit të shqetësuar të FBI-së Will Graham. Është një serial i mrekullueshëm që ndërthur me mjeshtëri emocionet intelektuale të maces dhe miut me tmerrin e pastër e të brendshëm. Hannibal portretizohet me besim, hir dhe kërcënime delikate. Është një nga shfaqjet horror më të arrira të të gjitha kohërave.

 

*TiboNews