3 rolet më të bujshme të Johnny Deep

Kohëve të fundit emri i tij ka qenë i lakuar në çdo media, jo për karrierën e tij si aktor, por për jetën personale.

Deep ka të renditur shumë filma të suksesshëm, por ne donim t’ju sillnim në vëmendje 3 nga filmat e tij më të bujshëm.

 

  • Benjamin Barker a.k.a. Sweeney Todd

“Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” (2007)

Depp na ka befasuar shumë herë, por ndoshta jo më shumë se kur luajti Sweeney Todd.

Jo vetëm që zbuloi një zë të këndshëm, por arriti të gozhdonte Sondheim, diçka që është jashtëzakonisht e vështirë për t’u bërë.

Ndërkohë që filmat e Tim Burton kanë pasur gjithmonë një durim ndaj tyre, ata rrallë kanë shkuar kaq larg në një territor të plotë horror. Fatmirësisht, Johnny Depp u tregua më shumë se i aftë për të përmbushur këtë pritshmëri, duke mishëruar errësirën e personazhit në një mënyrë që nuk e kishim parë prej tij më parë.

 

  •  Ed Wood

“Ed Wood” (1994)

Kur bëhet fjalë për të zgjedhur dikë aq të çuditshëm si Ed Wood, i cili është quajtur një nga regjisorët më të këqij të filmit të të gjitha kohërave, nuk mund të marrësh thjesht ndonjë aktor.

Keni nevojë për dikë që mund të përputhet me çuditshmërinë e gabuar të Wood-it pa sakrifikuar asnjë nga nuancat.

Fatmirësisht, Tim Burton dhe kompania e dinin këtë dhe iu kthyen bastit të tyre të sigurt, Johnny Depp.

Depp është padyshim e tejkaloi pritshmërinë te Wood, ndoshta performanca më e mirë që ka bërë ndonjëherë.

 

  • Jack Sparrow

“Pirates of the Caribbean” Franchise (2003)

Sigurisht që listës nuk mund t’i mungojë kapiten Jack Sparrow.

Të gjithë e dinim pak a shumë se ishte vetëm një çështje kohe para se Johnny Depp të merrte njohjen nga Akademia, por pakkush mund ta merrte me mend se do të vinte me një film të suksesshëm të bazuar në një udhëtim në park zbavitës.

E tillë është martesa perfekte mes personazhit dhe aktorit, megjithatë, pasi Johnny Depp ka lindur absolutisht për të luajtur rolin e swashbuckler të zgjuar dhe të urtë Jack Sparrow.

Në fakt, ai vodhi çdo skenë në pjesën e parë, aq sa në thelb u bë ekskluziviteti i tij.

Nga sjelljet e tij te puna e zërit e deri te karakterizimi i tij, gjithçka shkoi siç duhet.

 

*Tibo News