3 filmat që duhen parë gjatë muajit maj

Pak ditë para mirëseardhjes së majit, ne kemi përgatitur listën me gjërat që do na shoqerojnë përgjatë pranverës.

Më poshtë, do të gjejmë një listë me 3 nga filmat që ju duhet t’i shihni gjatë këtij muaji.

 

Drama e Audrey Diwan zhvillohet në Francë në vitin 1963, por tema është po aq aktuale sa atëherë, edhe sot.

Bazuar në një kujtim nga Annie Ernaux, Happening (ose L’événement, titulli francez) ka të bëjë më Anne, një studente premtuese e klasës punëtore.

Pasi mbeti shtatzënë, është e vendosur të bëjë një abort, pavarësisht se procedura ishte e jashtëligjshme në Francë.

Fituesja e çmimit kryesor në Festivalin e Filmit të Venecias vitin e kaluar, “Happening” trajtoi vetminë e e tmerrshme që mund të vijë me ndërprerjen e një shtatzënie të padëshiruar dhe sa gjykimi për një zgjedhje të tillë mund të jetë edhe më dërrmuese sesa mundësia e shkeljes së një ligji të padrejtë.

Publikimi më 6 maj në SHBA dhe Kanada, dhe më 26 maj në Danimarkë

 

Krijimi më i ri i Marvel-it na çon përtej universit tonë dhe në realitete të tjera të panumërta, ndonjëherë drithërues dhe në disa të tjera i frikshëm.

Nuk dihet se çfarë do të gjeni në këtë film sepse është brenda asaj të panjohure ku jeton pezullimi dhe errësira.

Publikimi më 6 maj

 

Një nga dy filmat horror për fëmijët, me fuqi psikike që do të dalë këtë muaj.

“Firestarter” është përshtatur nga romani i Stephen King-ut i vitit 1980 dhe prodhuar nga Blumhouse. Është historia e Charlene, një vajze që sa herë mërzitet, gjërat përreth shpërthejnë në flakë.

Përshtatja e mëparshme doli në vitin 1984, me Drew Barrymore në rolin kryesor, por regjisori i filmit të ri, Keith Thomas, beson se kishte vend për përmirësim.

“Libri është super i pasur, ka shumë gjëra që janë në libër që nuk janë në filmin origjinal… Ndjej sikur ka një cilësi të brendshme të historisë që nuk e pashë në versionin e viteve ’80, një përpunim që mendoj se është atje. Te libri”, tha ai për ComicBoom.com.

Publikimi më 13 maj

 

 

*Tibo News