3 filmat më të mirë hakmarrës

Mbase hakmarrja nuk është e duhura, megjithatë ne kemi një listë me tre nga filmat më të mirë që përmbajtje kanë pikërisht këtë temë.

 

“The Last House on the Left” (1972)

E gjithë pjesa e parë e saj është e përqendruar drejtpërdrejt te protagonistët Mari dhe Phyllis. Fatkeqësisht, kriminelët i vrasin të dy.

Pasi zuzarët kryejnë krimet e tyre, ata pa dashje e gjejnë veten në shtëpinë e Mari, ndërsa kërkojnë një vend ku të përplasen.

Pas një pune të shpejtë detektive, prindërit e Mari e kuptojnë se po strehojnë njerëzit që vranë vajzën e tyre.

Dyshja hyn menjëherë në punë duke bërë një hakmarrje të përgjakshme.

 

“Revenge” (2017)

Epo, sigurisht që e dini se çfarë po merrni në këtë film , që në lexim të titullit.

Jen udhëton në rezidencën e izoluar të të dashurit të saj të martuar, Richard, por ajo keqtrajtohet nga partneri i saj dhe dy miqtë e tij.

Thrilleri u vlerësua gjerësisht në mesin e shikuesve të filmit.

Krijimi i filmit u lavdërua, me dhunën e stilit të shfrytëzimit dhe kinematografinë që krijon një narrativë të palëkundur dhe të brendshme.

Performanca kryesore e Matilda Lutz gjithashtu fitoi admirim të konsiderueshëm teksa ajo kërkonte hakmarrje.

 

“Gladiator” (2000)

“Gladiator” përqendrohet rreth një romaku të quajtur Maximus i cili kërkon hakmarrje kundër një perandori që i vrau familjen.

Por nëse ai dëshiron t’i kundërpërgjigjet njeriut të fuqishëm që i ka bërë keq, atij do t’i duhet të luftojë vazhdimisht për jetën e tij.

Pamjet vizuale janë befasuese në të gjithë botën dhe ndihmojnë në gjallërimin e Romës së Lashtë në kohët moderne.

Filmi nxjerr peshë të madhe emocionale nga historia e tij, duke përdorur hakmarrjen për të eksploruar koncepte universale si dashuria dhe e keqja.

Pas një shikimi, është e lehtë të kuptosh pse “Gladiator” fitoi 5 çmime Oscar, duke përfshirë vlerësimin për aktorin më të mirë për Russell Crowe.