3 filmat e bujshëm që “u përzunë” nga disa shtete

A ju ka ndodhur ndonjëherë të shihni një film vetëm pse është shumë i diskutuar?

Epo diskutimet janë jo gjithmonë për shkaqe pozitive.

Ka filma që për shkaqe të ndryshme janë “shfarosur” nga disa vende.

3 prej tyre, bashkë me arsyet do t’i gjeni më poshtë.

 

Eposi i regjisorit Martin Scorsese për jetën e Krishtit nuk u pëlqeu aq shumë besimtarëve.

Drama e portretizon Jezusin sikur duhet të përballet me tundimet mëkatare, si epshi, dyshimi për veten dhe frika.

Ai ishte veçanërisht i ndaluar në Turqi, Singapor, Filipine, Meksikë, Kili dhe Argjentinë.

Përshkrimi i marrëdhënies seksuale të Jezusit dhe Maria Magdalenës tërboi fundamentalistët e krishterë edhe në Shtetet e Bashkuara.

Filmi në thelb “e zhveshi” Jezusin nga hyjnia e tij, kjo është arsyeja pse audienca u befasua nga ai.

Në fund të fundit, kush do një hero që është vetëm njeri?

 

Sot një klasik horror kulti, ky film slasher u pa si shumë i diskutueshëm për përmbajtjen e tij jashtëzakonisht të dhunshme në kohën e publikimit.

Edhe pse pretendohej se bazohej në një histori të vërtetë, filmi është tërësisht i sajuar, edhe pse në fakt një vrasës i jetës reale frymëzoi disa prej tyre.

Historia e vëllezërve dhe motrave që shkojnë për të hetuar raportet e vandalizmit në vendin e varrit të gjyshit të tyre, së bashku me disa miq, është shndërruar në një komplot klasik të filmit horror.

Adoleshentët shkojnë në një vend të shkretë vetëm për të hasur në një vrasës rrëqethës.

Filmi u ndalua në MB, Brazil, Singapor, Gjermani dhe një numër vendesh të tjera.

 

Kjo konsiderohet edhe sot e kësaj dite si një nga filmat më revoltues të të gjitha kohërave.

Një ekip amerikan i filmit që kërkon të filmojë pamje dokumentare rreth fiseve kanibale në pyllin tropikal të Amazonës zhduket.

Një mision shpëtimi dërgohet për t’i gjetur ata dhe për të rimarrë imazhet nga filmi që ekuipazhi u nis për të prodhuar.

“Holokausti kanibal” ishte i ndaluar në Itali dhe Australi, si dhe në vende të tjera, ndërsa regjisori Ruggero Deodato u akuzua në fakt për vrasjen e katër aktorëve që luanin grupin e filmit të zhdukur.

 

*Tibo News