3 faktorët që jua bëjnë gjumin të parehatshëm

Sa herë bëni gjumë të keq gjatë natës dhe nuk mund “të funksiononi” siç dëshironi ditën tjetër, kërkoni për arsyet.

Kjo është shumë logjike pasi gjumi i natës është shumë i rëndësishëm.

Nëse keni shpesh pagjumësi, atëherë ndoshta nuk është një rastësi.

Ja arsyet qe ju arrini në këtë përfundim.

 

  • Ushqimet pikante 4 orë para gjumit

Ushqimet pikante ka shumë të ngjarë të shkaktojnë një ndjesi djegieje në ezofag, duke ndikuar kështu në cilësinë e gjumit dhe duke sjellë pagjumësi.

 

  • Celulari para shtratit

Mundohuni të shmangni kontaktin me celular të paktën një orë para se të shtriheni pasi mund të ndikojë te gjumi.

 

  • Kafja para gjumit

Siç e dimë të gjithë, kafeina ka një efekt stimulues në sistemin nervor dhe për këtë arsye mund të shkaktojë çrregullime të gjumit.

Përveç kafesë, mbani mend dhe shmangni burimet e tjera të kafeinës, si çaji, çokollata dhe pijet joalkoolike.