15 fotografi të përzgjedhura të luftës Rusi-Ukrainë

Që kur Rusia nisi një pushtim ushtarak në shkallë të plotë në Ukrainë më 24 shkurt 2022, mijëra civilë kanë vdekur dhe miliona ukrainas janë detyruar të largohen nga vendi i tyre.

Lufta është konflikti më i madh ushtarak në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore dhe ka sjellë valëzime në ekonominë globale.

Fotografët në mbarë botën kanë kapur konfliktin, dhunën dhe efektin që ka pasur lufta tek civilët dhe peizazhet e Ukrainës.

Rolet e tyre janë më të rëndësishme se kurrë, të regjistrojnë realitetin e ashpër të situatës dhe të përpiqen ta raportojnë atë në pjesën tjetër të botës.

Kjo është përzgjedhja e 20 fotografive më të fuqishme dhe më prekëse nga Euronews Culture nga dy muajt e fundit të konfliktit në Ukrainë.

1. Një fëmijë në dritaren e autobusit, 9 mars 2022

2. Zjarrfikës në Kiev, 15 mars 2022

3. Shkatërrimi në Kharkiv, 24 mars 2022

4. Luledielli për Ukrainën, 11 mars 2022

5. Streha e bombave në Lviv, 26 mars 2022

6. Zjarrfikësit në Kharkiv, 11 prill 2022

7. Frika në Andriivka, 6 prill 2022

8. Çanta trupash në Bucha, 12 prill 2022

9. Duke thënë lamtumirë, 4 prill 2022

10. Në kërkim të sendeve në rrënoja, 5 prill 2022

11. Ushtari ukrainas duke luajtur futboll, 2 prill 2022

12. Kharkiv në flakë, 25 mars 2022

13. Turma në stacionin e trenit të Kievit, 4 mars 2022

14. Zelenskyy viziton Bucha, 4 prill 2022

15. Paqe për Ukrainën, 9 mars 2022