10 vendet me fuqinë më të madhe blerëse në BE

Në 2021, Prodhimi i Brendshëm Bruto (GDP) për banorë, përkthyer në fuqinë blerëse përcakton se standardin më të lartë në Bashkimin Europian e ka Luksemburgu.

Të dhënat e publikuara nga Eurostat, rendisin në vend të dytë Irlandën.

Kurse në fund, me fuqinë më të ulët blerëse janë Bullgaria dhe Greqia.

Luksemburgu, vendi me rreth 630 mijë banorë, ka fuqi blerëse 177% mbi mesataren e BE-së.

Për kontrast, fuqia blerëse në Bullgari është 45% nën mesataren e vendeve të unionit.

10 vendet me fuqinë më të madhe blerëse në BE:

Luksemburg

Irlandë

Danimarkë

Holandë

Suedi

Belgjikë

Austri

Gjermani

Finlandë

Francë