10 shenjat e një marrdhënie të shëndetshme

Një marrdhënie e shëndetshme ndërtohet mbi baza të forta besimi dhe respekti tek njëri-tjetri. Megjithatë me kalimin e viteve gjërat komplikohen dhe shpesh herë bëhen më të vështira.

TiboNews sjell për ju në këtë artikull 10 shenjat e një marrdhënie të shëndetshme.

  1. Ju i jepni njëri-tjetrit hapësirë personale.

Çiftet e shëndetshme natyrisht kalojnë shumë kohë së bashku. Por ata gjithashtu e kuptojnë rëndësinë e bërjes së gjërave veç e veç. Hapësira personale është e rëndësishme në çdo marrëdhënie. Të gjithëve na duhet kohë për të eksploruar, reflektuar dhe shprehur veten individualisht.

  1. Ju i besoni njëri-tjetrit.

Marrëdhëniet e shkëlqyera ndërtohen mbi një bazë besimi. Mendoni për një marrëdhënie të keqe në të cilën keni pasur ju ose një mik. Me shumë mundësi, ka pasur probleme besimi. Të besosh partnerin është jetike dhe besimi kërkon kohë për tu ndërtuar.

  1. Ju nuk nxitoni për arritjet.

Çiftet në marrëdhënie të shëndetshme e kuptojnë se për gjërat më të mira në jetë ia vlen të pritet. Kjo është arsyeja pse ata nuk nxitojnë në momentet e rëndësishme të jetës. Ata shijojnë çdo moment të ndërtimit të një jete së bashku dhe gjejnë kohë për të festuar raste të rëndësishme në jetë.

  1. Mund të flisni për çdo gjë.

Çiftet e shëndetshme i tregojnë njëri-tjetrit gjithçka. Të thuash me mendjen tënde mund të jetë tepër e vështirë ndonjëherë, por njerëzit në marrëdhënie të shëndetshme nuk përmbahen – edhe kur e vërteta dhemb.

  1. Ju frymëzoni njëri-tjetrin për të qenë më të mirë.

Marrëdhëniet e shëndetshme ndërtohen gjithashtu mbi motivimin dhe frymëzimin reciprok. Partneri juaj duhet t’ju frymëzojë që të jeni vetvetja juaj më e mirë, të përballeni me sfida të vështira dhe të ndryshoni botën. Ata që janë në marrëdhënie jo të shëndetshme janë të kënaqur me mediokritetin.

  1. Ju vlerësoni gjërat e vogla.

Momentet më të bukura të jetës shpesh na kapin fshehurazi dhe na bëjnë të pakujdesshëm. Çiftet e shëndetshme i njohin dhe i vlerësojnë këto momente kur ndodhin. Ata e dinë se momentet e vogla, në dukje të parëndësishme janë ato që e bëjnë jetën me vlerë për t’u ndarë.

  1. Ju e pranoni njëri-tjetrin për atë që jeni.

Njerëzit në marrëdhënie të shëndetshme pranojnë njëri-tjetrin me të metat dhe të mirat e partnerit. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të inkurajoni tjetrin të pranojë mediokritetin. Megjithatë, kjo do të thotë që ju duhet të pranoni se kush zgjedh të jetë partneri juaj.

  1. Ju mbështesni njëri-tjetrin në kohë të vështira.

Jeta do t’ju hedhë limon herë pas here. Është e pashmangshme. Një shenjë treguese e një marrëdhënieje të shëndetshme është se si e mbështesni njëri-tjetrin gjatë këtyre kohërave të vështira. Mos kini frikë të qani së bashku dhe të përjetoni dhimbje dhe vuajtje. Ngjarjet tragjike shpesh na lënë pa frymë dhe na bëjnë të ndihemi sikur bota përreth nesh po zhytet. Por fakti që jeni ende këtu do të thotë që keni një përqindje suksesi 100 për qind për të kapërcyer kohë të vështira.

  1. Ju jeni në gjendje të hiqni dorë nga e kaluara.

Njerëzit në marrëdhënie të shëndetshme e dinë se dështimet dhe gabimet nuk janë gjë tjetër veçse rrugë drejt arritjes. Ata nuk lejojnë pengesat e së kaluarës të diktojnë marrëdhënien e tyre aktuale. Ne mund të jemi krijesa lënduese ndonjëherë. Por për sa kohë që ne i përdorim këto momente për t’u rritur dhe mësuar, marrëdhëniet tona mund të bëhen më të forta

  1. Marrëdhënia juaj është bërë më e fortë me kalimin e kohës.

Shenja përfundimtare e një marrëdhënieje që është e qëndrueshme për një kohë të gjatë është se ajo ndërtohet ngadalë, duke zhvilluar rrënjë më të thella çdo vit që kalon. Ka shumë gjëra që ndihmojnë që kjo të ndodhë.