10 shenja se mund të keni probleme me zemrën

Ruajtja e shëndetit të zemrës është thelbësore për mirëqenien tuaj të përgjithshme. Shpesh, problemet me zemrën zhvillohen gradualisht, gjatë shumë viteve, madje edhe dekadave. Fatmirësisht, disa dëme mund të ndryshohen nga ndryshimet e stilit të jetesës!

Këto janë 10 shenjat që tregojnë se mund të keni probleme me zemrën.

1. Plagë në këmbë

Nëse keni plagë të hapura në këmbë, duhet patjetër të konsultoheni me mjekun tuaj, pasi mund të jetë një shenjë se aorta juaj është e bllokuar.

2. Ngërçet

Nëse shpesh keni ngërçe në të pasmet, kofshët apo pulpat, mund të jetë një shenjë e sëmundjes okluzive aortoiliake (aorta e barkut).

3. Dhimbje gishtash

Nëse po përjetoni dhimbje të gishtave të këmbëve pa ndonjë arsye, mund të jetë gjithashtu një shenjë e sëmundjes okluzive aortoiliake.

4. Kollë me sekrecione

Nëse kolla juaj është me sekrecione dhe e rëndë, kjo mund të jetë për shkak të grumbullimit të lëngjeve në mushkëri, që shpesh është një shenjë e sëmundjes së zemrës.

5. Dhimbje nofulle

Përjetimi i dhimbjes së pazakontë në nofull, dhëmbë ose qafë mund të jetë një shenjë se diçka nuk është në rregull me zemrën tuaj.

6. Rënia e qimeve të këmbës

Kjo mund të duket si një gjë e mirëpritur, por fatkeqësisht mund të jetë një shenjë e sëmundjes arteriale periferike, e cila mund të krijojë probleme në qarkullimin e gjakut.

7. Këmbë të rënda

Sëmundja arteriale periferike mund t’i bëjë këmbët tuaja të ndihen të rënda dhe gjithashtu mund t’i bëjnë ato më të ndjeshme dhe të dhimbshme, të mpira dhe të dobëta.

8. Shkoni shpesh në tualet

Nëse kuptoni se duhet të ngriheni shpesh gjatë natës për të urinuar, kjo mund të jetë një shenjë e problemeve me zemrën.

9. Shtrëngimi i fytit

Shtrëngimi i vazhdueshëm dhe i rëndë në fyt mund të jetë simptomë e një ataku kardiak. Ruani qetësinë dhe telefononi shërbimet e urgjencës.

10. Shtim i shpejtë në peshë

Problemi me zemrën mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve brenda saj, gjë që mund të çojë në shtim të papritur të peshës. Kjo mund të jetë rreth 0,9-1,36 kg në 24 orë, ose 2,27 kg në javë.