10 pyetjet “idiote” të përditshmërisë

Nëse keni fëmijë, të paktën një herë në jetën tuaj ndoshta keni marrë pyetje prej tyre për të cilat nuk keni pasur përgjigje. Por jo vetëm fëmijët, edhe ne vetë bëjmë ndonjëherë pyetje “kot” të cilave nuk kemi ndonjë nevojë t’u përgjigjemi:

1. Pse nuk dilni mirë në fotot e pasaportave?

2. Pse nuk ka pasaporta në ngjyrë portokalli apo lejla?

3. Pse shumica e njerëzve e urrejnë zërin të tyre?

4. Pse topat e tenisit janë të verdhë?

5. Pse autobusët e shkollave dhe taksitë janë gjithashtu të verdha?

6. Pse letra e aluminit të kuzhinës ka një anë të shndritshme dhe tjetrën jo?

7. Pse pijet shijojnë ndryshe në kanaçe dhe ndryshe në shishe plastike?

8. Pse perëndimi dhe lindja e diellit duken ndryshe?

9. Pse kemi rrathë të zinj poshtë syve kur jemi të lodhur?

10. Pse nuk i kujtojmë ndonjëherë ëndrrat tona?