10 fakte të panjohura për NASA-n

Ka shumë informacione që i dini për Administratën Kombëtare të Aeronautikës dhe Hapësirës në SHBA, NASA. Por ka edhe informacione interesante për NASA-n që nuk i keni dëgjuar më parë.

Ja 10 fakte rreth NASA-s që nuk i keni dëgjuar më parë:

MIKROVALA MË E FUQISHME SE RAKETA E NASA

Një furrë me mikrovalë dyshohet se ka një mekanizëm më të fortë se raketa që NASA përdori për të dërguar njerëzit në Hënë.

MODULI I NASA RA MBI AUSTRALI, KJO E FUNDIT E GJOBITI

Një modul i nisur nga NASA rihyri në atmosferë për t’u ulur në Tokë në vitin 1979. Megjithatë, moduli, i cili u prish si pasojë e djegies në atmosferë, ra në pjesë të ndryshme të Australisë. Për këtë arsye, qeveria australiane gjobiti NASA-n me 400 dollarë.

NJËSIA E MBROJTJES SË PLANETIT KA NJË EKIP

NASA, prioriteti i së cilës është gjetja e planetëve që ofrojnë kushte të banueshme, ka një ekip të quajtur “Njësia e Mbrojtjes së Planetit” nëse ia del një ditë të gjejë një të tillë.

JEMENI NGRITI ÇËSHTJE KUNDËR NASA-s

Tre qytetarë jemenas paditën NASA-n, e cila zbriti një automjet në Mars. Arsyeja për këtë është se jemenasit pretendojnë se Marsi i përket paraardhësve të tyre duke paraqitur disa dokumente.

SHUMË NJERËZ MENDOJNË SE NASA NUK KA SHKELUR KURRË NË HËNË

Ky sukses i NASA-s, i cili ishte firma e vizitës së parë të njerëzimit në Hënë, vihej vazhdimisht në pikëpyetje dhe thuhej se imazhet ishin false. Në vitin 2006, shumë njerëz nuk besuan në misionin e NASA-s për të shkelur në Hënë, pasi NASA pranoi se i kishte mbivendosur imazhet origjinale të uljes në Hënë me diçka tjetër, dhe për këtë arsye imazhet nuk janë më të disponueshme.

ZBULIMI I NJË JETE ALIENE NË VITIN 1991

NASA, e cila ka qenë gjithmonë pozitive për ekzistencën e alienëve, zbuloi një fragment të vogël pranë Tokës në vitin 1991 dhe e regjistroi atë në bazën e të dhënave të saj si “Një fragment i mundshëm alien/krijesë”.

RROBAT E BANJËS TË DIZEJNUARA NGA NASA

Rrobat e banjës me fërkim më të ulët në botë, Speedo, i përkasin NASA-s.

DËRGIMI I NJERËZVE NË MARS

NASA, e cila është fokusuar veçanërisht në Mars vitet e fundit, synon të përfundojë procesin e parë të dërgimit njerëzor në vitin 2030.

KUSHTI PËR T’U QUAJTUR ZYRTARISHT ASTRONAUT

Për t’u konsideruar zyrtarisht një astronaut nga NASA, një person duhet të udhëtojë të paktën 80 kilometra jashtë atmosferës së Tokës.