10 fakte psikologjike për dashurinë

Dashuria përfshin një sërë gjendjesh emocionale dhe mendore të forta dhe pozitive, nga virtyti më sublim ose zakoni i mirë, dashuria më e thellë ndërpersonale, deri tek kënaqësia më e thjeshtë.

Secili i jep dashurisë një definicion, apo një përshkrim të caktuar bazuar në ndjesi, por të përbashkëta për të gjithë janë disa fakte psikologjike.

Zbuloji ato si më poshtë:

1. Dashuria aktivizon të njëjtën pjesë të trurit si kokaina.
2. Tërheqja nuk është një zgjedhje, ajo kontrollohet nga mendja nënndërgjegjeshëm.
3. Dashuria zgjat vetëm deri në 2-3 vjet; pas kësaj, bëhet një zgjedhje e vetëdijshme.
4. Kontakti me sy dhe buzëqeshja shkaktojnë ndjenja dashurie dhe dashurie.
5. Ne priremi të dashurohemi me njerëz që u ngjajnë prindërve tanë ose vetvetes.
6. Prekja fizike çliron oksitocinë, e cila krijon ndjenja lidhjeje dhe besimi.
7. Truri nuk mund të bëjë dallimin midis dashurisë dhe urrejtjes, të dyja aktivizojnë të njëjtat zona.
8. Dashuria mund të krijojë varësi dhe ndarjet mund të shkaktojnë simptoma të tërheqjes.
9. Njerëzit e dashuruar shpesh idealizojnë partnerët e tyre dhe anashkalojnë të metat e tyre.
10. Të qenit i dashuruar mund të përmirësojë shëndetin fizik dhe mendor, duke reduktuar stresin dhe ankthin.

*Tibo News