10 fakte interesante rreth sjelljes njerëzore

Sjellja njerëzore është aftësia potenciale e shprehur e individëve ose grupeve njerëzore për t’iu përgjigjur stimujve të brendshëm dhe të jashtëm gjatë gjithë jetës së tyre.

Sjellja drejtohet nga faktorë gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë tek një individ. Janë 4 lloje kryesore të sjelljes njerëzore.

Qëndrimi pozitiv
Qëndrimi negativ
Qëndrimi neutral
Qëndrimi Sikken ose ruajtës.

Por i dini disa fakte interesante? Zbulojini si më poshtë:

10 fakte interesante rreth sjelljes njerëzore

1. Gënjeshtarët e mirë janë më të mirë në zbulimin e gënjeshtrave të të tjerëve.
2. Njerëzit më të zgjuar e nënvlerësojnë veten.
3. Ju mund të mbani mend vetëm 3-4 gjëra në të njëjtën kohë.
4. Gratë me IQ më të lartë e kanë të vështirë të gjejnë një bashkëshort.
5. Takimet dhe blerjet online ndjekin të njëjtin parim fiziologjik.
6. Mënyra se si visheni është e lidhur me disponimin tuaj.
7. Njerëzit që flenë tepër kanë tendencë të dëshirojnë më shumë gjumë.
8. 98% e rasteve kur dikush thotë se duhet t’ju bëjë një pyetje, ju mendoni për të gjitha gjërat e këqija që keni bërë kohët e fundit.
9. Kur ua jepni të tjerëve qëllimet tuaja, ka më pak gjasa të keni sukses.
10. 90% e njerëzve shkruajnë gjëra që nuk mund t’i thonë personalisht.