10 fakte interesante psikologjike për gratë

Gratë janë krijesat më të bukura në tokë dhe nuk besojmë se ka ndonjë kundërshtim me këtë…

Ata luajnë një rol esencial në këtë botë, duke riprodhuar dhe duke mbajtur gjallë ndjenjat si dashuria, dhembshuria, forca dhe gjithçka tjetër.

Gjërat kanë ndryshuar tashmë, po ashtu definicioni për forcën e një gruaje dhe një burri. Tashmë nuk bëjmë krahasime për forcë fizike, por atë të arritjes, karrierës, suksesit dhe krijimin e një familje të shëndetshme.

Më poshtë do të gjeni disa fakte interesante për gratë dhe vajzat, dhe shpresojmë që burrat/meshkujt që e lexojnë këtë artikull t’jua dërgojnë të afërmve të tyre më të dashura.

  1. Gratë/vajzat ndjejnë dhimbje më shpesh se meshkujt, por toleranca e tyre është më e mirë se meshkujt.
  2. Ndryshimet e humorit të grave priren të rriten kur ato janë me perioda.
  3. 70% e grave përdorin heshtjen për të shprehur dhimbjen.
  4. Vajzat shikojnë vajzat e tjera më shumë se djemtë. Arsyeja është të shikoni modën dhe trendin.
  5. Gratë kanë dy herë më shumë receptorë dhimbjeje në trupin e tyre sesa meshkujt, por një tolerancë shumë më të lartë se meshkujt.
  6. Gratë kanë më shumë gjasa të thonë: “Më vjen keq”, sepse kanë më shumë gjasa të mendojnë se kanë bërë diçka të gabuar.
  7. Gratë kanë një ritëm më të ngadaltë të frymëmarrjes në krahasim me meshkujt.
  8. Grave u duhet më shumë kohë për të marrë vendim sesa meshkujt, por pasi të marrin një vendim, ato kanë më shumë gjasa t’i përmbahen atij.
  9. Gratë përballen me stresin duke u bashkuar ose duke u shoqëruar me të tjerët, ndërsa meshkujt duan të ‘fluturojnë larg’ ose të grinden me të tjerët.
  10. Gratë vuajnë më shumë nga fobia e kafshëve dhe ankthi social nëse krahasohen me meshkujt.

*Tibo News